Цифрові інвестиції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розвиток ринку кріптовалют та стартапів спричинив нові можливості для інвестування. Відтепер нові та перспективні проекти розміщують у відкритому доступі монети (токени). Така процедура має термін ICO.

Під час ICO команда проекту продає токени інвесторам за кріптовалюти або фіатні (долари США, ЄВРО) валюти. Згодом такі токени інвестори можуть використовувати в якості внутрішньої валюти в проектах або торгувати ними на біржі.

Зазвичай ICO проводиться на етапах, коли проект знаходиться в стадії запуску, не маючи готового продукту. Таким чином кошти інвесторів йдуть на подальший розвиток, створення інфраструктури та на маркетингову компанію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практичний досвід доводить доцільність таких компанії насамперед для інвесторів, так як мають певні переваги. По-перше, інвестори можуть отримати значну вигоду від подальшого продажу токенів, так як вартість кріптовалют постійно зростає. По-друге, – скористатись токенами за їх прямим призначенням – отримавши послуги від проекту по більшій низькій ціні.

Звісно, що є й свої ризики, головним з яких виступає бажання засновників проекту просто зібрати кошти та закрити ідею, тому все тримається на довірі. Але така ситуація може виникнути в будь-якому бізнесі.

Все одно успішність ICO можна довести фактами на прикладі наступних проектів:

1. Brave. Команда розробників у 2017 році запропонувала ринку новий варіант браузера, де основною фішкою є отримання користувачами токенів на основі ефіру за перегляд рекламних оголошень. Рекламні оголошення сугубо релевантні, тому користувачі отримують ролики для перегляду згідно вподобань. Це один з небагатьох прикладів, коли інвесторам не сподобалось ICO, тому що лише за 30 секунд були розпродані усі токени, та багато хто не встиг їх придбати. До речі, за цей період часу було зібрано 35 мільйонів доларів.

2. carVertical – молодий та амбіційний проект групи розробників з Прибалтики, якій є прикладом подальшого розвитку з моменту зародження ідеї до надання повноцінної послуги кінцевому споживачу. Залучивши до команди європейських експертів з питань автомобільного ринку, компанія створила корисний та зрозумілий продукт, що значно заощаджуєте кошти та час клієнтів. Послуга надає клієнту можливість отримати повну інформацію про будь-який автомобіль. Але це не тільки рік випуску, тип двигуна та стандартні дані. В звіті зазначаються біль детальні факти, такі як скільки власників було у машини, в яких країнах вона була зареєстрована, скільки разів (якщо було) потрапляла в ДТП. Також клієнт отримає дані щодо реального показника одометра, технічного стану та наступне планове обслуговування. Користувач має доступ до світлин автомобіля та порад власників такої моделі. В першу чергу послуга корисна покупцям, які шукають вживане авто. Таким чином, маючи на руках всю необхідну інформація, майбутній власник автомобіля застрахований від придбання неякісної машини.

3. Aragon. Проект позиціонує себе, яка масштабна міжнародна платформа для керування організаціями своїї внутрішніх процесів. Технологія блокчейн забезпечує високий рівень надійності та безпеки, а послуги дозволяють вести бухгалтерський облік, розподіл грошових потоків та загальне керівництво організацією. На початку компанія ICO була розрахована на 30 днів, але необхідні кошти (25 млн. доларів) були зібрані за 15 хвилин. Серед переваг для інвесторів відзначається можливість приймати участь у розробці нових продуктів, мати голос при прийнятті рішень щодо подальшого розвитку сервісу та завдяки токенам впливати на вартість підписок.

4. Gnosis. 12,5 мільйонів доларів за 10 хвилин. Такий результат проекту, який проводив компанію за принципами голландського аукціону. Перед стартом аукціону встановлюється найвища ціна на токен та поступово знижується, доки перший покупець не погодиться на ціну. Тобто, інвестори самостійно визначають вартість токену. Проект пропонує користувачам самостійно робити прогнози та передбачення.

5. Blockchain Capital. Це не самостійний проект – це венчурний фонд, якій володіє достатньою кількістю проектів. Всі кошти від ICO фонд витрачає на окремі стартапи, де інвестор не вирішує куди направляти потоки грошей. 10 мільйонів доларів були зібрані лише за 2 години, 80% яких – вклади доволі потужних інвесторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.