Засновник Huawei зізнався в любові до Apple і iPhone

Засновник Huawei Жень Чженфей (Ren Zhengfei) за круглим столом відповів на питання китайських ЗМІ. Серед інших коментарів, він пояснив свою позицію щодо іноземної продукції.

У китайському сегменті мережі нерідко судять про рівень патріотизму по тому, яким смартфоном людина користується: Apple або Huawei. Проте засновник Huawei зазначив, що сам регулярно купує за кордоном iPhone і члени його сім’ї користуються смартфонами Apple.

Жень Чженфей зазначив, що зараз суспільство розділилося: одні кажуть, що справжні патріоти повинні підтримувати Huawei, інші – що Huawei використовує патріотизм китайських громадян у своїх інтересах.

«Не можна вважати, що якщо хтось купує Huawei, то він патріот, а той, хто не купує – не патріот. Huawei – це продукт. Подобається – купуй, не подобається – не купуй. Не потрібно прив’язувати його до політики. Ні в якому разі не можна розпалювати націоналістичні настрої».

Жень Чженфей підкреслив: «Моїм дітям, наприклад, подобається Apple. У Apple хороша екосистема. Я сам дарував їм iPhone і MacBook під час закордонних поїздок. Не можна обмежувати свою свідомість тим, що любити Huawei обов’язково означає любити телефони Huawei».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.