В Xiaomi працюють 16 473 людини, середня зарплата – близько $5000

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Xiaomi опублікувала фінансовий звіт за перший квартал поточного року. За масою фінансових показників дещо загубилися дані про чисельність працівників. А тим часом вони досить цікаві.

На кінець березня поточного року в компанії працюють 16 473 людини на постійно основі, з них 15 357 – в Китаї, переважно в штаб-квартирі в Пекіні. Решта більшою мірою працюють у відділеннях в Індії та Індонезії. Цікаво, що із загального числа працівників 7 120 зайняті в науково-дослідній і дослідно-конструкторській діяльності в різних департаментах фірми.

У першому кварталі поточного року виплати Xiaomi на винагороди та компенсації склали 2,0394 мільярда юанів – на 100 мільйонів більше, ніж у четвертому кварталі 2018 року. Якщо розділити цю суму на кількість працівників, то вийде, що на виплати кожному працівникові доводиться 41 300 юанів на місяць. За нинішнім курсом це виходить майже $6000.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але джерело зазначає, що ця сума включає в себе витрати на навчання співробітників, їх соціальне забезпечення, виплати в резервний фонд, страхування тощо, тому реальна середня зарплата, яка видається на руки, менше – близько $5000.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.