OnePlus вперше потрапила в ТОП-5 найуспішніших виробників преміальних смартфонів

Згідно свіжому звіту Counterpoint, компанія Apple зберігає впевнене лідерство в сегменті смартфонів преміум-класу (400 доларів і більше), хоча її частка в минулому році знизилася з 58% до 51%.

Несподіваним стало потрапляння в п’ятірку найуспішніших виробників преміальних смартфонів компанії OnePlus. Це сталося вперше з моменту заснування компанії в 2013 році.

Близько 50% ринку смартфонів преміум-класу припадає на Китай і США. Samsung займає в цій категорії 22%, третє місце у Huawei, яка змогла збільшити свою частку з 8 до 10%.

Найстрімкіший ривок минулого року здійснила Oppo, яка наростила продажі на 863% і зайняла 6% преміального сегмента. Xiaomi збільшила продажі на 149%, але п’яте місце все ж вдалося зайняти OnePlus.

На перші п’ять компаній в цьому списку припадає більше 90% ринку преміальних моделей, які в минулому році склали 22% продажів на всьому ринку смартфонів.

Скоро будуть представлені OnePlus 7 і OnePlus 7 Pro, але фахівці не вважають, що ціна старшої версії переступить через позначку 1 тис доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.