Останнє оновлення Windows може загальмувати систему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft повідомила, що останнє оновлення Windows Patch Tuesday може викликати проблеми при установці на комп’ютерах з Sophos Endpoint Protection Sophos Central або Sophos Enterprise Console (SEC). Система може зависнути в процесі встановлення оновлення або при перезапуску після його установки.

Користувачі деяких версій антивіруса Avast повідомляють про зависання комп’ютерів при запуску, а користувачі антивіруса Avira — про значне уповільнення роботи Windows.

Схоже, що проблемне оновлення зачепило багато версій Windows: Windows 7, Windows 8.1, Windows Embedded 8, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2 і Windows 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки не буде знайдено рішення, Microsoft тимчасово заблокувала отримання оновлень, якщо на комп’ютері встановлено ПЗ Sophos Endpoint.

Якщо оновлення Patch Tuesday вже встановлено, слід завантажитися в безпечному режимі і відкотити оновлення. Sophos рекомендує відключити антивірусну службу Sophos і «захист від несанкціонованого доступу», якщо вона включена після завантаження в безпечному режимі, потім перезавантажитися і видалити відповідні оновлення перед повторним включенням антивірусу Mcafee.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.