Принципово новий браузер Microsoft Edge з розширеннями Google Chrome доступний всім бажаючим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні минулого року компанія Microsoft підтвердила плани з перекладу браузера Edge на рушій Chromium. Тепер вона оголосила про початок публічного тестування цієї версії Edge, до цього компанія проводила внутрішні тести.

Для завантаження на ПК з Windows 10 доступні перші збірки для розробників і Canary. Канал для розробників оновлюється щотижня, а Canary — щодня. Microsoft також пообіцяла випустити «в майбутньому» більш стабільні бета-версії, також з часом з’явиться підтримка Mac і всіх підтримуваних версій Windows.

Новий Edge перейняв багато рис Google Chrome, але зберіг і власний стиль. Він інтегрований з декількома сервісами Microsoft, включаючи Windows Defender SmartScreen для визначення фішингу і шкідливого коду, пошукача Bing і новин Microsoft News.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Edge також підтримує розширення, створені для Google Chrome. Правда, поки вони обмежені тими, що додані в онлайн-магазин Microsoft. Якщо зайти в Google Chrome Store, то магазин попросить активувати в Налаштуваннях опцію “Дозволити розширення з інших магазинів”, але її поки не існує. Також доступна темна тема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.