Google вийде на новий ринок із сервісом Stadia

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора, в ході конференції розробників ігор в Сан-Франциско компанія Google розповіла про сервіс Stadia — результаті її зусиль у цій галузі.

Потоковий сервіс позиціонується як «Netflix для ігор». В ідеалі він дозволить людям грати в будь-яку гру на будь-якому підключеному пристрої — від смартфона до розумного телевізора. Stadia вже підтримує роздільну здатність 4K з частотою оновлення 60 к/с і HDR, а в перспективі буде підтримувати і 8K.

Сервіс відкриває нові можливості перед розробниками ігор, які зможуть продавати свої ігри по-новому, наприклад, безпосередньо через трансляції на YouTube і Twitch. Скажімо, переглянувши трейлер Assassin’s Creed: Odyssey на YouTube, в кінці можна буде натиснути кнопку «Грати» гра відкриється в браузері Chrome, після чого в неї можна буде грати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google – не єдиний технологічний гігант, який робить кроки в ігровому потоковому просторі. У Microsoft вже є підписка на Xbox Game Pass, і за наявними даними розробник Xbox створює потокову консоль, про яку буде оголошено найближчим часом. Бета-версія NVIDIA Geforce Now вже працює кілька років, хоча все ще в бета-версії. Щоб доповнити список конкурентів Google в цій області, можна згадати PlayStation Now.

Google має перевагу перед деякими компаніями завдяки своїй надійній хмарній мережі, яка включає більше 7500 вузлів, розташованих по всьому світу. Провідні розробники ігор, включаючи Unreal і Unity, а також такі студії, як id Software, співпрацюють з Google в рамках Stadia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.