За підрахунками IDC, в 2018 році ринок носимої електроніки виріс на 27,5%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці аналітичної компанії IDC підвели підсумки четвертого кварталу 2018 року і року в цілому на ринку електронних пристроїв, що носяться. За їхніми підрахунками, за три місяці з жовтня по грудень 2018 року було продано 59,3 млн розумних годинників і інших переносних пристроїв. Це на 31,4% більше в річному численні.

На думку аналітиків, зростання ринку було обумовлено випуском нових моделей переносних пристроїв перед сезонним підйомом попиту, а також випуском нових смартфонів провідних брендів, так як багато з них були поєднані з випуском переносних пристроїв.

Відзначимо, що аналітики переглянули класифікацію, додавши до носимих пристроїв бездротові гарнітури, що підтримують виклик розумних помічників одним натисканням кнопки або голосовою командою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лідером за підсумками кварталу є компанія Apple, що займає 27,4% ринку. Рік тому частка Apple дорівнювала 29,6%. Частка компанії Xiaomi, що займає друге місце, за рік збільшилася з 11,6% до 12,6%. Третє місце займає компанія Huawei, яка за рік змогла збільшити свою частку з 3,6% до 9,6%. Четвертою є компанія Fitbit, частка якої скоротилася з 11,9% до 9,4%. Замикає першу п’ятірку Samsung. За рік частка південнокорейської компанії збільшилася з 4,3% до 6,8%.

Рейтинг виробників за підсумками року дещо відрізняється від квартального. Частка Apple дорівнює 26,8%, частка Xiaomi — 13,5%, частка Fitbit — 8,0%. Далі йдуть Huawei (6,6%) і Samsung (6,2%). За весь рік було продано 172,2 млн пристрїв, що відповідає зростанню на 27,5% в порівнянні з 2017 роком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.