Swatch звинувачує Samsung у копіюванні циферблатів і вимагає понад 100 млн доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Swatch Group подала заяву в окружний суд США по південному округу штату Нью-Йорк, звинувачуючи компанії Samsung Electronics і Samsung Electronics America в посяганні на її товарний знак. Швейцарський виробник годинників впевнений, що на циферблатах для розумних годинників південнокорейського виробника електроніки «нанесені елементи, ідентичні або практично ідентичні тим, які Swatch використовує в циферблатах годинників своїх брендів, включаючи Longines, Omega, Swatch і Tissot. Ці знаки захищені як торгові марки. З опису джерела незрозуміло, про які саме знаки йдеться, але на циферблатах зазвичай нанесені цифри і риски.

Swatch вимагає судового розгляду за скаргою, звинувачуючи Samsung в недобросовісній конкуренції і розраховуючи на відшкодування збитків у розмірі понад 100 млн доларів.

“Це безсоромне копіювання товарних знаків може мати тільки одну мету – розміняти славу, репутацію і престиж продукції і знаків групи компаній Swatch, ретельно створюваних протягом десятиліть», — цитує джерело заяву Swatch Group.

За словами Swatch, позов поданий в США, оскільки саме в цій країні зареєстровано згадані товарні знаки, і в цій країні доступні для завантаження в годинники Samsung Gear Sport Gear, S3 Classic і Frontier зображення циферблатів, які їх порушують.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung відмовилася коментувати повідомлення про позов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.