Фото дня: крихітна Земля на тлі величезного місяця в об’єктиві китайського космічного апарату

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський супутник DSLWP-B, відомий також під назвою Longjiang-2, є одним з двох компактних космічний апаратів, запущених у минулому році в рамках підготовки до місії Change-4.

Нагадаємо, на початку року ця місія увінчалася успіхом, і на зворотний бік Місяця вперше в історії приземлився космічний апарат з місяцеходом на борту.

Супутник Longjiang-2 разом з Longjiang-1 призначалися для спостереження за зворотною стороною нашого природного супутника і в тому числі за місією Change-4. Правда, Longjiang-1 не зміг вийти на орбіту, а ось Longjiang-2 цілком успішно дістався до точки призначення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли місія Change-4 вийшла на свою заключну стадію, Longjiang-2 “заглушили”, щоб не створювати перешкоди для зв’язку з місячним модулем. Однак зараз супутник знову в строю. Зокрема, він зробив вельми незвичайну фотографію Місяця і Землі.

Завдяки своєму розташуванню ракурс вийшов вельми оригінальним. Мало того, що Місяць у цьому знімку виглядає зовсім не так, як ми звикли бачити, так ще й Земля в даному випадку в рази менше свого супутника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.