Китай визнав відеоігри професією

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом в Китаї довелося піти на заходи по боротьбі з ігровою залежністю, особливо серед підлітків. Постраждалих від цієї «недуги» налічується близько 24 мільйонів чоловік.

Уряд також звинувачує відеоігри в тому, що вони зокрема винні в поширенні такого захворювання, як короткозорість. Боротьба з відеоіграми не дала очікуваних результатів, тому тепер уряд має намір визнати відеоігри офіційною професією.

Це черговий дуже важливий крок в низці подій, спрямованих на відродження ігрової індустрії після дев’ятимісячної заборони на випуск нових ігор. У грудні минулого року уряд Китаю схвалив випуск в країні нових ігор, яким для цього потрібен дозвіл місцевого регулятора, який виставляє віковий рейтинг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайське управління професійним навичкам (Сhina’s Occupation Skill Testing Authority, OSTA) оприлюднило 25 січня заяву, в якій перераховуються нові види посад та професій, від штучного інтелекту (AI) до інтернету речей (IoT).

Також в якості офіційних посад в країні вказані інженери хмарних обчислень, аналітики великих даних і професійні геймери.

Потенційні професійні геймери або кіберспортсмени будуть брати участь в ігрових змаганнях, працювати в якості партнерів по навчанню, надавати аналіз даних для індустрії та розробляти нові ігри. Ще одна назва професії — професійний ігровий оператор, який буде займатися маркетингом нових та існуючих ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.