Apple запізниться з випуском iPhone 5G через конфлікт з Qualcomm

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слухання за позовом федеральної торгової комісії (FTC) США, яка звинуватила Qualcomm у зловживанні домінуючим становищем на ринку чіпсетів для мобільних пристроїв, розкривають нові подробиці відносин між Qualcomm і її великим замовником — компанією Apple, які два роки тому затіяли зі своїм постачальником патентний спір.

Тільки вчора ми розповіли, що Apple зажадала у Qualcomm за перехід на модеми цієї компанії «стимулюючий платіж» в розмірі 1 млрд доларів, на що компанія Qualcomm погодилася за умови, що вона буде єдиним постачальником.

За повідомленням джерела, генеральний директор Apple Джефф Вільямс (Jeff Williams) засвідчив в суді, що Qualcomm відмовилася продавати Apple модеми 5G через згаданий вище спір, який стосується ліцензування патентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple хотіла використати в нових моделях iPhone модеми 4G LTE виробництва Qualcomm, але виробник модемів відмовився їх продавати. За словами Вільямс, позиція Qualcomm позначиться на тому, як швидко Apple зможе перейти на 5G .

Уточнимо, що Qualcomm продовжує постачати Apple модеми для попередніх моделей iPhone, включаючи iPhone 7 і 7 Plus, хоча є різновиди цих пристроїв, в яких використовуються модеми Intel. В iPhone XS, XS Max і XR використовуються тільки модеми 4G виробництва Intel.

Очікується, що в наступному поколінні iPhone також будуть використовуватися тільки модеми Intel, а оскільки модеми 5G у Intel не готові, Apple запізниться з випуском відповідних моделей. Всі великі постачальники смартфонів з Android в США запропонують апарати з підтримкою 5G в новорічному сезоні вже цього року, але смартфони Apple з модемами 5G з’являться на ринку не раніше, ніж в 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.