Sony оштрафували в Італії за обман

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Італійський антимонопольний орган виписав компанії Sony штраф за недобросовісну ділову практику, пов’язану з продажем консолей PlayStation 4.

Регулятор визнав, що порушив статті 21 і 22 місцевого закону про захист прав споживачів, оскільки виробник «ввів споживачів істотне оману», не надаючи повну інформацію про функції продукту. Зокрема, щоб грати на PlayStation 4 в багатокористувацькі онлайн-ігри, включаючи придбані в магазині PlayStation Store, необхідно підписатися на послугу PlayStation Plus. Антимонопольне відомство відзначило, що ця практика поширюється на величезну кількість клієнтів, які придбали консоль. І триває порушення досить довго – з моменту виходу PlayStation 4 на ринок в листопаді 2013 року.

Штраф у розмірі 2 млн євро повинен бути сплачений протягом тридцяти днів з моменту цього повідомлення. У разі несплати сума почне збільшуватися. Крім того, Sony дали дев’яносто днів, щоб пояснити на коробці PlayStation 4, що клієнти повинні передплатити послугу PlayStation Plus, щоб мати доступ до багатокористувацькиї онлайн-сесій в іграх. У разі невиконання цієї вимоги компанії загрожує штраф у розмірі до 5 млн євро. Злісне невиконання (тобто після кількох попереджень) може призвести до заборони діяльності на строк до тридцяти днів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом найближчих шістдесяти днів Sony може подати апеляцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.