Збірка Windows 10 для планшетів з гнучким екраном засвітилася в Мережі

Після складних смартфонів з гнучкими екранами виробники представлять схожі за концепцією планшети. Розробку таких ведуть Xiaomi, Dell, Lenovo, Google і Microsoft. Останній також приписували розробку модифікованого варіанту Windows 10, спеціально розробленого для планшетів з гнучким екраном. І такий варіант тільки що засвітився в Мережі.

Нова збірка Windows 10 позначена як «build string of rs_shell_devices_foldables.190111-1800» – з назви зрозуміло, що вона призначена для мобільних пристроїв з гнучким екраном. Ця версія була виявлена ресурсом BuildFeed, який відстежує всі збірки системи, як останні і фінальні, так і які проходять за програмою відкритого тестування по Window Insider.

Швидше за все ця збірка – перший реальний доказ розробки ОС Windows Core версії Windows 10 з інтерфейсом, оптимізованим для двоекранного складного пристрою. Така ОС, за чутками, повинна використовуватися в планшеті Centaurus розробки самої Microsoft. Ну а апаратним базисом Centaurus виступить платформа Intel Core. Випуск Centaurus очікується в кінці року, а ОС для нього, швидше за все, анонсують дещо раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.