Huawei висувають підозру у порушенні санкцій і продажу обладнання в Сирію та Іран

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці минулого року в Канаді була заарештована фінансовий директор Huawei Менг Ваньчжоу (Meng Wanzhou). Арешт був проведений за проханням США, де Huawei підозрюють у порушенні санкційного режиму щодо Ірану.

Тепер ресурс Reuters поділився низкою подробиць на рахунок цієї історії. Виявилося, що Huawei, згідно з документами США, використовувала дві маловідомі компанії для проведення угод в Ірані та Сирії. Цими компаніями є Skycom Tech і Canicula Holdings, які нібито безпосередньо контролювалися китайським гігантом, хоча сама Huawei стверджує, що це незалежні фірми.

Документи, на які посилається джерело, показують, що керуючим іранською компанією Skycom був призначений один з топ-менеджерів Huawei, а в Сирії компанія працювала через Canicula. Більш того, в період з 2008 по 2009 рік до складу ради директорів Skycom входила особисто арештована Менг Ваньчжоу. Сама Huawei, звичайно ж, стверджує, що її ділові відносини з зазначеними фірмами не виходили за рамки правил і законів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується Ваньчжоу, вона була звільнена під заставу в розмірі 7,6 млн доларів і зараз знаходиться у Ванкувері, очікуючи екстрадиції в США. Якщо її вина буде доведена, їй загрожує тюремне ув’язнення терміном мінімум в 30 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.