У десятці найпопулярніших смартфонів Китаю лише один Xiaomi і жодного апарату Huawei або Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Canalys опублікували звіт про ринок смартфонів Китаю. Звіт кілька нетиповий і не містить точних даних про кількість проданих пристроїв того чи іншого бренду, але цікавого в ньому чимало.

Наприклад, джерело вказує, що в третьому кварталі минулого року в Китаї був реалізований 101 млн смартфон проти 119 млн роком раніше, що відповідає спаду на 15%. При цьому в четвертому очікувався істотно менший спад в річному вираженні.

У кількісному вираженні лідером ринку була Huawei, за нею слідували Vivo, Oppo, Xiaomi, Apple, Meizu, Samsung, Hisense, Nubia і Nokia. У грошовому перша п’ятірка включала Apple, Huawei, Oppo, Vivo і Xiaomi, причому Huawei відстала від Apple всього на 1%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що цікаво, жоден смартфон Apple не увійшов в десятку найбільш продаваних в Китаї. Як можна бачити на інфографіці, перша десятка майже повністю складалася з апаратів Vivo і Oppo.

Що стосується Apple, яка дуже сильно здала позиції в Піднебесній, близько третини всіх проданих їй у третьому кварталі апаратів довелося на лінійку iPhone XS, але також відмінно продавалися торішні iPhone X і iPhone 8/8 Plus.