Після визнання компанії Apple у падінні обсягів продажу, її акції впали на 10%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після низки чуток компанія Apple учора нарешті визнала, що продажі смартфонів iPhone не виправдали очікувань, так що виручка за підсумками поточного кварталу буде істотно нижче, ніж прогнозувала сама компанія.

Варто зауважити, що продажі iPhone не вперше опиняються нижче очікувань Apple, але постійно зростаюча ціна нівелювала такі осідання і дозволяла компанії навіть нарощувати виручку на тлі зниження продажів.

Однак, судячи з усього, провал в продажах за підсумками кварталу буде настільки відчутним, що і підвищення середньої ціни продажу не допоможе. На жаль, Apple, заздалегідь передбачаючи таку ситуацію, відмовилася від вказівки обсягів продажів iPhone в своїх квартальних звітах, але сторонні аналітики все поставлять на місця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А поки ж акції Apple на тлі сьогоднішньої заяви впали на 9%, хоча і так поступово знижувалися останні кілька місяців. Зараз капіталізація Apple становить 680 млрд доларів, що відповідає вже четвертому місцю. Компанія поступилася не тільки Microsoft і Amazon, але також і Alphabet. Але ж буквально недавно Apple була першою, яка подолала позначку в 1 трлн доларів.

На даний момент акції Apple впали до рівня осені 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.