Обсяг витоків даних в компаніях виріс на 5%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробник рішень для забезпечення інформаційної безпеки InfoWatch розповів про головні витоки даних в 2018 році. Під витоком розуміються навмисні або випадкові дії (як зовнішніх зловмисників, так і внутрішніх порушників), в результаті яких порушена конфіденційність інформації.

За оцінками експертів, кількість зареєстрованих витоків даних організацій в 2018 році зросла більш ніж на 5% порівняно з 2017-м. Понад 50% всіх випадків зафіксовані у високотехнологічних компаніях, держсекторі і медичних установах. За останній рік відбулося істотне зростання частки витоків в результаті дій внутрішніх порушників, а також зниження частки інцидентів, здійснених через мережевий канал, повідомили в InfoWatch.

Найбільший у 2018 році витік інформації стався в Індії. Скомпрометованою виявилася інформація з системи AADHAAR-найбільшого Державного сховища ідентифікаційних даних у світі. В результаті ключ від 1,2 млрд записів, включаючи персональні дані і біометричну інформацію, був виставлений на продаж всього за 8 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільші витоку даних з комерційних компаній були зафіксовані в готельної мережі Marriott (постраждали більше 500 млн користувачів), розробника ПО Veeam (440 млн), маркетинговій фірмі Exactis (340 млн), логістичної компанії SF Express (300 млн), сервісному стартапі Apollo (200 млн), ІТ-компанії VNG (близько 163 млн) і додатку Under Armour (150 млн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.