У США хочуть повністю заборонити закупівлю обладнання Huawei і ZTE

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість в новому році видати директиву про оголошення надзвичайної ситуації в країні, яка заборонить американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання китайських компаній Huawei і ZTE. Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомі із цією ситуацією.

Це стало б останнім кроком з витіснення двох найбільших китайських виробників мережевого обладнання з ринку США. Сполучені Штати стверджують, що ці компанії працюють за вказівкою китайського уряду і що їх обладнання може бути використане для шпигунства за американцями.

Розпорядження, яке знаходиться на розгляді більше восьми місяців, може бути видано вже в січні і буде наказувати Міністерству торгівлі заборонити американським компаніям купувати обладнання в іноземних виробників телекомунікаційних засобів, які «представляють значні ризики для національної безпеки». Хоча в документі навряд чи будуть явно вказані компанії Huawei або ZTE, сумніватися в тому, проти кого він спрямований, не доводиться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розпорядження буде посилатися на закон про надзвичайні економічні повноваження, який дає президенту право регулювати торгівлю у відповідь на надзвичайний стан, що загрожує Сполученим Штатам.

У серпні був прийнятий закон про оборонну політику, в якому вже містилася заборона на використання обладнання Huawei та ZTE, але він поширювався тільки на американські військові і державні структури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.