Facebook можуть оштрафувати на 1,7 млрд доларів США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний прокурор Вашингтона вчора повідомив, що столиця США подала в суд на компанію Facebook за те, що вона вводить користувачів в оману щодо того, як вона захищає їх особисті дані. Кажучи більш конкретно, позов став наслідком скандалу з Cambridge Analytica.

Нагадаємо, на початку цього року найбільша у світі соціальна мережа визнала, що стороннє ПЗ для вікторини зібрало інформацію про профілі 87 млн користувачів по всьому світу, після чого ці дані були продані британської політичної консалтингової компанії Cambridge Analytica.

За словами прокурора, в Facebook знали про інцидент протягом двох років, перш ніж оприлюднили інформацію про нього. Запевняючи користувачів, що перевіряє сторонні додатки, мережа вводила користувачів в оману.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На Facebook може бути накладено цивільний штраф у розмірі 5000 доларів США за кожен випадок порушення місцевого закону про захист прав споживачів. Загальна сума може наблизитися до 1,7 млрд доларів США, оскільки в позові стверджується, що згадане програмне забезпечення містила дані про 340 000 жителів округу.

Прокурор зазначив, що компанія намагалася залагодити справу до подання позову, але судовий процес, на його думку, необхідний для «прискорення змін» в компанії.

Після повідомлення про позов акції Facebook подешевшали на 4,7%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.