Аналітики передбачають зниження цін на SSD у 2019 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку фахівців аналітичної компанії DRAMeXchange, в першій половині майбутнього року контрактні ціни на флеш-пам’ять типу NAND продовжать знижуватися. Аналітики прогнозують, що в першому кварталі 2019 року ціни знизяться на 10% в порівнянні з четвертним кварталом 2018 року.

Зниження цін обумовлено перевищенням пропозиції над попитом. Цьому сприяє поєднання двох факторів. З одного боку, виробники нарощують обсяги випуску, підвищуючи відсоток вихід придатної продукції при виробництві 64-шарової пам’яті 3D NAND. З іншого боку, попит ослаблений низкою негативних факторів, включаючи торгову війну між США і Китаєм, брак процесорів Intel і розчаровують продажі нових смартфонів Apple iPhone.

Виробники NAND можуть спробувати вплинути на ситуацію, сповільнюючи розширення потужностей, але їх зусилля будуть перекреслені сезонним фактором і високими рівнями складських запасів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залишається додати, що дешевшати будуть не тільки мікросхеми пам’яті, але і кінцеві вироби. Зокрема, експерти DRAMeXchange очікують, що ціни на клієнтські твердотільні накопичувачі в наступному кварталі теж впадуть майже на 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.