Нові сфери використання віртуальної реальності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато людей знайомі з терміном “віртуальна реальність“, але не всізнають про використанняцієїтехнології. Ігри є очевиднимзастосуваннямвіртуальноїреальності, як і віртуальнісвіти, але існуєбезлічіншихзастосувань для віртуальноїреальності – деякі з них є більшскладнимиабонезвичними, ніжінші. Віртуальнареальність часто асоціюється з відеоіграми, і з вагомих причин.

Більшістьрозробників ВР пропонуєповнезанурення, унікальнийігровийдосвід, який просто неможливий за допомогою будь-якогоіншогоносія. ВідтвореннявідеороликаПенроузСтудії, щопрацює в режимі ВР, щорозкриваєісторіюмолодоїдівчини в місті-хмарі, є абсолютно захоплюючою. В Allumette гравцівиступають в ролікамери, вивчаючинадзвичайнобагатийсвіт, а бажаючіможутьнавітьігноруватиосновнусюжетнулінію. Найкращий звуковий дизайн і прекрасна анімація – рушійні сили Колосею, короткого досвіду з ВР, який реагує на погляд гравця, безперебійно змінюючи розповідь. ВР PokerStars пропонує тип гри, в яку ви можете поринути. Одягнувши відповідну гарнітуру, вас вводять у візуально приголомшливий ігровий простір. Все віртуальне, але ви все ще можете роздавати фішки та карти так само, як у реальному світі. І хоча противники можуть грати з іншого боку світу, але їх так само можна вивчати за будь-якими ознаками, і навіть спілкуватися в режимі реального часу. І, як і можна очікувати на цьому рівні віртуального світу, дозволяється вести себе не завжди добре. Так, можна кидатися їжею в людей, курити сигари, або навіть придбати власного одомашненого осла, якщо хочеться. Або ж можнабутибільшцивілізованимитаподілитисяїжею, замовлятинапої, стрімити спортивніматчіабошоу.

Дослідження показують, що ВР може допомогти зменшити біль і тривогу. Але ще не зрозуміло, як саме це працює. Експерти зазвичай вважають, що це пов’язано зі здатністю технології відволікати. Споживачі ще не повністю звиклися з гарнітурами віртуальної реальності, але сьогодні вони вже є настільки потужними та недорогими, що компанії  розглядають можливість інвестицій, щоб допомогти працівникам та споживачам стати щасливішими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OperaVRдозволяєпацієнтамдантистівспостерігатизаспокійливісцениприродичерезлінзигарнітури Pico Interactive VR підчаслікування. БрайанЛаскин, стоматолог і засновник Operability, яказасновананаOperaVR, заявив, щовінвикористовуєтьсяякпацієнтами, так і людьми, якіхочутьуникнутинезручноїсоціальноїситуації, колихтосьзнаходитьсязакількасантиметріввідїхньогообличчя.

Ласкинповідомив, що ВР такожмає “глибокий” седативнийефектналюдей – настількисильний, що у своїйстоматологічнійклініці ВР використовуєтьсянабагатобільше, ніжзакисазоту. Такіспостереженняпідтверджуються і результатаминауковихдосліджень. Ласкинзаявив, щойогостоматологічнийкабінет – цеодна з 100 клінік, якавжевикористовуєтехнологію, якакоштує 1000 доларів США заштуку.

OperaVR дозволяє стоматологам запропонувати пацієнтам можливість перегляду, наприклад, 3-D відео тварин або жонглерів. Стоматолог контролює відео та звук через веб-сайт. Відео, розроблені компанією Operability, коливаються від хвилини або двох до 20 хвилин. Оскільки стоматологи хочуть, щоб пацієнти сиділи спокійно під час проведення процедур, вони не використовують зображення на 360 градусів, щоб переконатись, що пацієнти не крутять головою.

Подібно до походу до стоматолога, подорожування літаком також може викликати тривогу. Також може бути нудно сидіти на одному місці протягом декількох годин. Щоб зробити час більш приємним, деякі авіалінії пропонують пасажирам першого класу та бізнес-класу гарнітури ВР, розроблені стартапом SkyLights. Пасажири можуть використовувати їх для перегляду 2- та 3-D фільмів та контенту ВР, включаючи відео на 360 градусів та деякі програми, призначені для молодших подорожуючих.

Засновник SkyLights Девід Діко, колишній пілот AirFrance, заявив, що компанія розробила власну гарнітуру, оскільки вона хотіла, щоб пристрої були невеликими та легкими, щоб дозволити пасажирам не знімати їх протягом кількох годин. SkyLights також мали розібратися зі складними питаннями, такими як, як персонал літаків роздаватиме гарнітури пасажирам, а також як останні будуть їх повертати та як їх чистити. Але це недешево. Діко заявив, що використання гарнітури на рік коштує авіакомпанії від $ 2000 до $ 3000 на гарнітуру. Для одного літака авіакомпанія може потребувати від 30 до 60 навушників для всіх місць у бізнес- та першому класі, а іноді до 80 або 90 на великому літаку. Але, за його словами, авіакомпанії зацікавлені в тому, щоб знайти способи виділятися серед конкурентів. Зрештою, він сподівається, що літаки почнуть пропонувати гарнітури і клієнтам, які подорожують в економ класі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.