Наприкінці лютого буде анонсована однокристальна платформа MediaTek із вбудованим модемом 5G

Компанія MediaTek сьогодні представила однокристальну платформу Helio P90, які обіцяє наблизити смартфони середнього рівня до флагманам. Правда, якщо по продуктивності ці моделі і справді стануть ближче до нинішніх флагманів, то ось 5G запропонувати не зможуть – в Helio P90 використовується звичайний модем LTE. Тим не менш, компанія працює над SoC з інтегрованим модемом 5G — його анонс обіцяний через 2,5 місяці.

На анонсуючому Helio P90 джерелу вдалося поспілкуватися з представником MediaTek Тіел Лі (TL Lee). Він-то і повідомив, що свою першу SoC з вбудованим модемом MediaTek представить на виставці MWC 2019, яка стартує 25 лютого наступного року. Більше, на жаль, ніяких подробиць, але можна думати, що до складу платформи увійде модем Helio M70.

Нова SoC MediaTek буде конкурувати з однокристальних платформою Qualcomm Snapdragon 855. У складі останньої немає інтегрованого модему 5G, але Qualcomm запропонує партнерам зв’язку з Snapdragon 855 і модему Snapdragon X50. Якщо у MediaTek вийде енергоефективне і більш доступне рішення класу «все-в-одному», то вона навіть зможе обставити Qualcomm на поки ще тільки зароджується ринку смартфонів з підтримкою 5G.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.