Експерти назвали 5 рекомендацій щодо вибору внутрішньої звукової карти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, процес пошуку якісного аудіоконтролера для ПК передбачає попередній аналіз низки важливих параметрів. Спеціалісти проаналізували характеристики популярних моделей звукових контролерів і на основі результатів аналізу назвали 5 рекомендацій щодо вибору.

На що звернути увагу в процесі вибору внутрішньої аудіокарти?

Оскільки заміна внутрішньої звукової карти досить часто є вимушеним, а не бажаним заходом, більшість користувачів навіть не уявляє, які саме параметри забезпечують її ефективну роботу. Отже, для досягнення оптимальної гучності, чистоти та інтенсивності звукових ефектів ПК, варто приділити увагу таким характеристикам аудіоконтролера:

  • Виробник. Звичайно, в пріоритеті – продукція відомих брендів, яким за роки існування вдалося заробити беззаперечну репутацію та довіру потенційних споживачів. Не варто ігнорувати і виробників-початківців, які тільки починають завойовувати ринки. Головне – завчасно ознайомитися з відгуками реальних споживачів та переконатися, що якість продукції знаходиться на гідному рівні.

  • Ціна. Для того, щоб не розглядати тисячі варіантів з найрізноманітніших цінових категорій, варто ще до початку пошуків визначитися з бюджетом. Встановлення умовної мінімальної та максимальної вартості дозволить суттєво зекономити час та не розпорошувати увагу на моделі, які виходять за цінові рамки.

  • Інтерфейс підключення. Деякі моделі звукових карт досі підключаються через інтерфейс PCI (у вільний слот шини материнської плати). Однак більшість сучасних моделей (яким і варто віддавати перевагу) встановлюється через PCI-Ex, оскільки шина PCI-Express має вищу пропускну здатність.

  • Порти. В залежності від призначення внутрішні звукові карти можуть бути оснащені оптичними та коаксіальними входами, роз’ємами для підключення мікрофона та акустичних пристроїв. Оснащена необхідним набором портів внутрішня звукова карта доступна для замовлення на сайті.

  • Співвідношення рівня сигналу до рівня шуму. Чим вище цей показник, тим краще працює аудіоконтролер. У найпопулярніших сучасних моделей цей показник дорівнює приблизно 100 Дб. Але якщо постаратися, можна знайти звукові карти, SNR яких перевищує 120 Дб.

  • Розрядність звукової карти. Знову ж таки, віддавати перевагу варто моделям з максимальним показником. З найкращого боку у процесі експлуатації демонструють себе інноваційні звукові карти, розрядність яких рівна 32 Бітам. Досить непогано виконують свої обов’язки і 24-бітні моделі. Що стосується 16-бітних аудіоконтролерів – у деякій мірі їх можна назвати застарілими.

Щоб у процесі пошуку ідеальної моделі внутрішньої відеокарти не виникало навіть мінімальних труднощів, експерти рекомендують вникнути в теоретичну сторону питання та ознайомитися з корисною інформацією по темі на просторах мережі Інтернет (зокрема, тут).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.