Microsoft займається розробкою нової операційної системи Lite

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft, судячи з нових даних, працює над новою операційною системою Lite. Згадки про неї виявили в коді чергової інсайдерської збірки.

Важливо те, що ця ОС нібито не буде ставитися до сімейства Windows. Знайшов ці дані джерело стверджує, що нова операційна система не є полегшеною версією Windows 10 — це нова ОС з новими завданнями.

Зокрема, як випливає з назви, система повинна бути «легкою», тобто не вимагати багато місця і великих обчислювальних ресурсів. Як мінімум, це можливість випускати дешеві ноутбуки, націлені на конкуренцію з хромбуками, які при цьому будуть цілком спритно працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше того, повідомляється про те, що ця ОС зможе працювати з процесорами будь-якої архітектури, тобто вона може стати наступним кроком у розвитку Always Connected PC. А якщо заглянути ще далі, можливо, саме ця система стане універсальною, потрапивши і на смартфони. Правда, джерело також стверджує, що нова система працює виключно з додатками PWA і UWP, так що питання універсальності поки що відкрите.

Коли представлять нову систему, точно неясно, але це може статися у наступному році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.