Споживачі не дуже вражені новими ноутбуками Apple MacBook Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело звернув увагу на тривожні дані про продаж продукції Apple, що містяться в недавніх звітах TrendForce і IDC про ринку ноутбуків в минулому кварталі.

Аналітики IDC підрахували, що продажі ноутбуків Apple за рік скоротилися на 11,6%, а їх колеги з TrendForce підрахували, що скорочення склало навіть 24,3%! Незважаючи на вихід оновлених моделей, продажі ноутбуків Apple в третьому кварталі 2018 року впали на чверть.

Ці дані особливо вражають, якщо згадати, що в третьому кварталі почалися продажі ноутбуків Apple MacBook Pro нового покоління. Очевидно, що різкий спад продажів свідчить про відмову споживачів від оновлення, запропонованого Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики вважають, що цього року на сезонний підйом на ринку ноутбуків можна не розраховувати. Це означає, що і Apple навряд чи зможе виправити становище.

Крім того, галузь стурбована тим, що ноутбуки можуть бути включені в наступний список продукції з Китаю, на яку підвищуються імпортні мита в США. Виробники ноутбуків намагаються розгорнути виробництво за межами Китаю, щоб уникнути негативного впливу торгової війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.