Microsoft спростували чутки про вихід із Росії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Microsoft спростували чутки про відхід з вітчизняного ринку. Останні кілька днів видалися для російських прихильників компанії важкими: ЗМІ заговорили про те, що корпорація має намір згорнути свою діяльність в країні і віщували користувачам незавидне майбутнє. Як з’ясувалося, з переходом на PS4 і Linux поспішати не варто. Але приготувати гаманець до деяких змін все ж доведеться: з рублевими цінами буде покінчено.

Осінь привнесла в життя законослухняних користувачів продукції Microsoft свої корективи. З онлайн-магазину, наприклад, зникла можливість придбати Office 365: офіційний сайт пропонує звернутися до роздрібним продавцям. При спробі купити Windows 10 і зовсім з’являється помилка, так що чутки про швидкий кінець були неминучі. Однак корпорацію поховали завчасно. Видання vc.ru опублікувало прес-реліз, наданий співробітниками компанії:

У зв’язку з розвитком бізнес-практик Microsoft Store все, ціни будуть відображатися в доларах США. Користувачі в Росії можуть також відвідати наших партнерів-рітейлерів, щоб придбати продукти Microsoft за рублі. Це рішення було продиктоване необхідністю розвитку бізнес-підходу. Після проведення технічного та операційного аналізу Microsoft прийняла рішення переорієнтувати продажі на роздрібних партнерів.

Як повідомляє прес-служба, фірма «зберігає прихильність своїм користувачам в Росії і продовжить роботу в цій країні». Вже зараз частину цін в магазинах змінили на долари, хоча деякі ігри і програми все ще можна купити за рублі. Переклад на іншу валюту, втім, поки не позначився на вартості. Наприклад, Frostpunk в Steam обійдеться в 599 рублів (250 гривень), і в $9,09 в Microsoft Store, що становить приблизно аналогічну суму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.