Інше

Чи варто купувати iPhone 15 Pro Max?

Share

Моєю першою думкою, коли я взяв айфон 15 про макс , було те, що він легкий, безумовно, легший за свого попередника. Як виявилося, я мав рацію: на 19 г легший за 14 Pro Max. Тепер це всього лише еквівалент двох виноградин без кісточок (я щойно перевірив), але сьогодні ми проводимо стільки часу, тримаючи смартфони в руках, що їх точна вага, очевидно, стала для нас такою ж знайомою, як і зовнішній вигляд.

Два основні чинники сприяють зменшенню ваги флагманського смартфона Apple , першим з яких є новий титановий корпус, який замінює нержавіючу сталь минулих років: міцніший, легший і з дещо закругленими краями порівняно з кутастішим 14 Pro Max. По-друге, незважаючи на те, що фактичний розмір екрану залишається незмінним (6,7 дюйма), рамки телефону тонші, ніж у 14 Pro Max, що робить увесь пристрій трохи коротшим і менш широким. Підсумок: на нього приємно дивитися і тримати в руках. Основні атрибути позначено галочками.

На нього приємно дивитися і тримати в руках. Основні атрибути позначено галочками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпомітнішою зміною в корпусі телефону, однак, є видалення перемикача глушіння дзвінків у верхньому лівому куті, те, що користувачі iPhone забивали свої мініатюри з першої моделі, випущеної ще в 2007 році. На його місці це кнопка, що називається кнопкою дії, якій можна призначити будь-яке завдання, яке ви вважаєте корисним. Одне натискання може викликати ліхтарик, режим селфі камери або послідовність подій, які ви визначили в програмі «Ярлики» від Apple. Те, що раніше займало три секунди, тепер може зайняти лише одну. Зрештою, час — це все.

Деякі функції, які були додані до минулорічної лінійки Pro, тепер каскадно опускаються до базових iPhone 15 та iPhone 15 Plus (наприклад, «динамічний острів» у верхній частині головного екрана, більш яскравий екран у цілому та стрибок від 12- до 48-мегапіксельної основної камери). Отже, що отримають користувачі Pro цього разу? Не дивно, що основна увага (без каламбуру) зосереджена на камері, тому що це поле битви, на якому сьогодні борються смартфони високого класу.

Завдяки обчислювальній фотографії три камери Pro Max фактично перетворюються на сім професійних об’єктивів: від 0,5x надширококутного, через купу загальних фокусних відстаней, аж до 5x телефото. Мій досвід роботи з 3-кратним збільшенням на 14 Pro Max полягав у тому, що кадрування було важко підтримувати стабільним; Apple визнала це завдяки новій тристоронній системі стабілізації, яка, на папері, очевидно, може робити мікрокоригування 10 000 разів на секунду. На практиці використовувати телефото набагато легше, ніж раніше. Трохи додаткової цукрової пудри — детальні портретні знімки в нічному режимі та функція безперервного масштабування під час зйомки відео в кінематографічному режимі — безперебійне переміщення по лінзах, що створює плавний професійний ефект, з яким ви справді не асоціюєтеся смартфони.

Використання слова «Pro» для високоякісних телефонів Apple завжди здавалося швидше поетичним, ніж буквальним, але одна нова зміна справді зміцнила репутацію Pro Max як чудового аудіовізуального комплекту: перехід від порту Lightning до USB-порту. C. За іронією долі, схоже на єдину зміну, яку Apple, можливо, не зробила, якби європейські регулятори не змусили її це зробити, але схоже на те, що вона справді змінює правила гри. Під’єднайте кабель, сумісний із USB 3.2, і ви отримаєте швидкість передачі даних 10 Гбіт/с, що приблизно у 20 разів швидше, ніж у підключенні Lightning. Практично кажучи, це означає, що ви можете використовувати флеш-накопичувачі, твердотільні накопичувачі (на які ви можете записувати відео ProRes безпосередньо, якщо бажаєте) і будь-який сумісний зовнішній комплект, включаючи мікрофони та ігрові контролери.

У мене є низький страх перед комп’ютерними іграми та їхнім потенціалом забирати дорогоцінний час у моєму житті (я був там, це було не дуже добре), але ігровий потенціал Pro Max був посилений нещодавно переробленим і потужний графічний процесор, який наближає якість графіки до консольної. Apple сподівається, що розробники скористаються цим; Я не буду, але це ні тут, ні там.

Удосконалення апаратного забезпечення йде рука об руку з розробкою програмного забезпечення, і в останню операційну систему iOS 17 від Apple, також запущену цього тижня, є кілька хитрих прийомів. Портретні знімки, які ви зробили минулого року чи близько того на пристрій Apple, тепер можна переглянути та перефокусувати на інший об’єкт, який уже є в кадрі. AirDrop, протокол передачі між пристроями Apple, було розширено, щоб включити NameDrop, де два телефони, зіткнуті разом, можуть автоматично обмінюватися контактами. Нова функція Check In допомагає друзям переконатися, що вони обидва безпечно повернулися додому – о, і тепер ви можете створити екран («Контактний плакат»), який з’являється на інших телефонах під час здійснення дзвінка. Ви все ще використовуєте смартфон для телефонних дзвінків, правда?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024