Бізнес на встановленні та обслуговуванні терміналів прийому платежів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні термінали даних є практично стандартним обладнанням великих компаній чи складів. З їхньою допомогою у вас буде огляд рухів на складі, ви зможете використовувати їх для друку необхідних документів та кодів завантаження. Мета збору даних полягає, перш за все, у тому, щоб спростити управління всіма виробничими процесами в рамках усієї компанії.

Термінали даних одразу надають вам інформацію про те, що відбувається на виробничій лінії, які товари надійшли на склад або скільки у вас є на складі. У великих компаніях завдяки терміналам даних вони огляд руху співробітників чи роботи окремих ліній.

Термінали даних бувають декількох видів, перед вибором потрібно подумати, які саме дані ви хочете зібрати, як ви будете з ними поводитися далі і скільки ви можете вкласти в пристрій. Перед вибором ретельно продумайте, де потрібно розмістити термінал даних. Ви матимете набагато м’якіші вимоги до опору терміналу на пристрої, розташованому в чистому офісі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш міцний термінал можна розмістити на курному складі або в майстерні. У невеликій компанії можна обійтися одним терміналом даних, у великих залах чи складах потрібно розмістити більше терміналів. Кількість терміналів даних, очевидно, впливає на кінцеву ціну, тому вам також доведеться враховувати, які функції є пріоритетними для вас з цим пристроєм.

Термінал

Термінал можна підключити до багатьох операційних систем, вони можуть розташовуватися в офісах та виробництвах. Крім терміналів даних термінали відвідуваності також типові для підприємств. Ви можете купити прості дешеві термінали, а також дорожчі термінали з додатковими функціями.

Мобільний термінал

І так мобільний термінал працює за тим самим принципом, що й стаціонарні термінали, але їх можна переносити за бажанням. Їх недоліком є ​​менший екран дисплея і необхідність регулярно заряджати або міняти батареї. На додаток до дисплея, ці портативні термінали також мають зчитувач штрих-коду, різні обсяги пам’яті та клавіатуру. Їх найчастіше використовують на складах, при мобільних продажах чи логістиці.

Типи терміналів – ручні, що носяться, на візку

Сканер штрих-коду

Вони дозволяють швидко вводити кілька фрагментів інформації, використовуючи можливість сканування штрих-коду. Це найменш витратний, але водночас найпростіший спосіб збирання даних. Крім звичайних кодів, вони можуть сканувати QR-коди. Як і у випадку з мобільними терміналами, клавіатура та пам’ять можуть бути частиною сенсора.

  • Типи датчиків – 1D, 2D, ручні датчики, стаціонарні датчики, кишенькові датчики, датчики пальців.
  • Дальність читання – 10 см (ДПМ), 70 см (стандартна дальність), до 16 м (велика дальність).

Метод збору даних

Щоб робота була дійсно ефективною, потрібно вибрати пристрій, що дозволяє максимально швидко отримувати дані. Багато пристроїв дозволяють сканувати, серед іншого, штрих-коди або QR-коди. Відстань, з якої можна сканувати штрих-коди, також може відігравати роль.

За способом збору даних термінали можна розділити на дротяні, бездротові або термінали, що використовують операційну систему.

Пакетні – підключаються до комп’ютера, на якому зберігаються дані. Для цих терміналів повинні бути встановлені необхідні програми, що постачаються виробником.
Бездротові – використовують з’єднання Wi-Fi, завдяки чому термінал постійно підключений до бази даних системи. Бездротові термінали даних можуть працювати як в режимі он-лайн, так і в автономному режимі. Онлайнові термінали – це термінали, які обмінюються даними в режимі реального часу, автономні термінали використовують свою пам’ять під час збирання даних.
Операційна система – Ви можете вибрати термінал даних з операційною системою Android (раніше Windows). Ці термінали є повноцінною заміною звичайного комп’ютера.
Параметри
Для терміналів даних зверніть увагу на кілька важливих параметрів:

Джерело живлення

Термінали даних діляться на стаціонарні та мобільні. Стаціонарні розташовуються в одному місці та класично харчуються від електрики. Для мобільних телефонів вам потрібно знати, скільки часу роботи від батареї потрібно. Якщо ви будете використовувати пристрій регулярно, варто вибрати той, який дозволяє міняти акумулятор.

Безпека

Щоб термінали даних були належним чином захищені, також не варто недооцінювати правильного виробника. Якісний виробник гарантує вам безпеку та дозволяє використовувати необхідні операційні системи, які також приносять інші переваги. Крім того, ви зможете віддалено оновлювати термінали даних у міру потреби.

Витривалість

Для стаціонарних систем передачі необхідно враховувати ступінь покриття. Термінали даних, розміщені в чистому середовищі, можуть бути не довговічними, якщо термінал буде розміщений в запиленому місці, вам необхідно придбати термінал, стійкий до потрапляння пилу.

Виробничий матеріал також відіграє у мобільних терміналах. Термінал повинен витримувати можливе падіння і не пошкоджуватиметься сонячними променями. Опір IP 65 є звичайним явищем, мобільні термінали здатні витримувати падіння з висоти менше 2 метрів.

Контроль

Елементи керування повинні бути простими та дозволяти вводити дані навіть у робочих рукавичках. Для зручнішої роботи з мобільним терміналом даних бажано вибирати пристрій з ергономічною ручкою.

Функція

Термінали даних можуть бути доповнені камерою або лазерним датчиком. Іншими функціями зазвичай є камера, кольоровий сенсорний екран, клавіатура з підсвічуванням. До терміналу даних можна підключити як картку SD, так і флеш-диск. Більш дорогі термінали можуть керуватись голосом. Ми рекомендуємо онлайн термінал еквайринг Fondy – це іноваційне рішення яке Вас здиває своїми функціями.ч

Ви також повинні враховувати зв’язок із існуючими системами, які ви використовуєте. Термінали даних можуть бути підключені до систем ERP або відокремлені від WMS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.