Основні вимоги до вентиляції у квартирі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Часи, коли природне провітрювання було єдиним методом вентиляції оселі, залишилися в минулому. А вибір якісної вентиляційної системи став пріоритетним питанням під час ремонту вдома. Тож сьогодні ми поговоримо про те, якою повинна бути вентиляція в квартирі. Розглянемо головні види систем, їхні переваги та недоліки.

Реклама

Якою має бути вентиляція приватного помешкання?

Ефективною, простою в експлуатації та обслуговуванні. В ідеалі (особливо, якщо бюджет обмежений) — не надто дорогою. Обираючи систему, звертайте увагу на:

  • Ефективність роботи — коефіцієнт корисної дії вибраної вами моделі вентиляції має складати від 76%.
  • Корисні опції — контроль якості повітря та рівня вуглекислого газу, TVOC та вологості, таймер сну, дистанційне керування та інші.
  • Рівень шуму. Важливо, щоб вентиляція для дому була максимально тихою. Чим нижчий рівень шуму — тим краще.
  • Матеріал виготовлення. Для покращення характеристик, сучасні вентиляції виготовляються з міді, спеціального пластику та інших теплоізоляційних матеріалів.
  • Можливість дистанційного керування — ввімкнення/вимкнення системи через мобільний додаток є дуже зручним.

Про те, якому типу вентиляції краще надати перевагу, поговоримо далі.

Види вентиляції для квартири

На сучасному ринку представлені 3 види вентиляційних систем:

  1. Припливна — працює лише на притік свіжого повітря.
  2. Витяжна — забезпечує вивід відпрацьованого повітря з квартири.
  3. Припливно-витяжна — поєднує обидві функції.

Саме припливно-витяжні вентиляції, або вентиляції з рекуператором повітря є оптимальним вибором для дому. Такі системи забезпечують постійний доступ до свіжого повітря, гарантують комфортну температуру, контролюють мікроклімат та рівень вологості. Деякі моделі оснащені фільтром — він очищує повітря від пилу, пилку рослин.

Вентиляція з рекуперацією є корисною як взимку, так і влітку. В холодну пору року вона допомагає зберігати комфортну температуру та економити на опаленні. А влітку — підтримує приємну прохолоду. Саме тому ви зможете суттєво економити на опаленні та кондиціонуванні, знизите витрати на комунальні платежі.

Щоб купити вентиляційну систему з рекуператором вигідно, та бути впевненим у її якості, рекомендуємо звертатися напряму до виробника. На українському ринку, це — компанія Prana. Завдяки наявності власного виробництва, проєктного відділу та кліматичної лабораторії, фахівці ретельно перевіряють кожен рекуператор. А ви можете бути впевнені у високій якості системи.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ