Як використовувати Google Workspace for Education для навчання онлайн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дистанційне навчання сьогодні впевнено конкурує з традиційними формами передачі знань та навичок – у класній кімнаті чи кабінеті, віч на віч з викладачем. Ростом популярності онлайн-навчання завдячує, зокрема, новітнім технологіям. Навчальний процес – це робота з файлами, документами, таблицями, вирішення організаційних питань, контроль та спілкування. Всі ці завдання вирішує Google Workspace (ex. G Suite) for Education – набір хмарних сервісів та інструментів від Google для ефективної організації навчання у дистанційному режимі.

Переваги хмарних сервісів Google Workspace

З поняттям хмарних технологій знайомий кожний користувач Google Drive чи Gmail. «Хмара» дає можливість:

  • в режимі реального часу створювати та редагувати документи (тексти, фото, презентації, таблиці) та зберігати їх не на власному комп’ютері, а на зовнішньому сервері;
  • вибірково надавати доступ до документів іншим користувачам;
  • захищати дані від крадіжки та втручань, безпечно їх передавати.

Компанія Google пропонує низку digital-сервісів для навчання. Вони об’єднані в один мета-сервіс Google Workspace (ex. G Suite) for Education, призначений для навчальних закладів. Хмарна «оболонка» дозволяє організувати взаємодію викладачів та студентів (учнів), контролювати ефективність засвоєння знань, обмінюватися інформацією та документами. Базові послуги – безкоштовні, придбати можна додаткові можливості, наприклад, збільшення об’єму диску для зберігання даних. Все, що необхідно для початку роботи – мати акаунт в Google та зареєструватися в статусі представника навчального закладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Class – віртуальний простір для учня та викладача

Віртуальний клас поєднує кілька застосунків для плідної взаємодії учасників навчального процесу. Це, передусім, Docs і Google Drive for Education – інструменти для створення та обміну текстовими матеріалами, таблицями, ілюстраціями. За допомогою Google Class вчитель також вирішує організаційні питання:

  • створює розклад та доводить його до відома учнів;
  • контролює якість засвоєння знань, розміщуючи та підраховуючи результати контрольних завдань;
  • спостерігає за активністю учнів (відвідування занять, виконання тестів).

Користувачам, що навчаються, застосунок створює умови для отримання матеріалів, вчасного виконання завдань, самоконтролю за власною ефективністю.

Інструменти взаємодії та контролю

Google Worskspace (ex. G Suite) for Education є повноцінним віртуальним навчальним закладом, в якому студент в будь-який час може «зустрітись» з лектором та іншими студентами, задати питання чи дати зворотній зв’язок, спланувати навчальний тиждень. Користуючись пакетом сервісів для онлайн-навчання, користувач вчиться керуванню проектами: інструменти для організації бізнес-процесів побудовані за аналогічними принципами. Особистий кабінет представника навчального закладу – набір «важелів» для будування процесу засвоєння знань. Завжди під рукою електронна пошта, календар, месенджер, журнали успішності, списки навчальних груп.

Інтерфейси розроблені у відповідності з вимогами часу, тому легко вбудовуються в досвід учасників навчального процесу. Як користуватися застосунками і вчителі, і учні розуміють інтуїтивно. Вже через дві-три години після початку праці з платформою вона стає органічною частиною особистого навчального простору користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.