Що таке кіберспорт?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна з упевненістю сказати, що геймінг став одним із найбільш швидко розповсюджуваних занять у 21 столітті. Незважаючи на те, що у Сполучених Штатах зростає кількість людей, які володіють ігровими консолями або спеціалізованими ігровими комп’ютерами, відеоігри зобов’язані своїм блискавичним зростанням популярності появі смартфонів. Ми рекомендуємо Вам новинний сайт про кібреспорт Play Score , де Ви зможите знайти свіжі новини із цілого світу.

Насправді, згідно з даними Statista.com, приблизно 2.7 млрд. людей у ​​всьому світі більшою чи меншою мірою грають у відеоігри. Широке поширення геймінгу, як явища, призвело до появи нової промисловості: кіберспорту. Однак, з цього виникає таке запитання: Що таке кіберспорт? Багато хто дасть відповідь, що кіберспорт – це змагання з комп’ютерних ігор… але насправді все набагато цікавіше!

Що таке геймінг у кіберспорті?

Як ви вже здогадалися, виходячи з назви, слово кіберспорт (англ. esport) походить від «electronic sports» і є розмовним терміном, який використовується для ігрових змагань. У кожну гру можна пограти серйозно, але не кожна може стати кіберспортивною дисципліною. Зазвичай ігри отримують цей титул, коли команди змагаються один з одним на івентах (онлайн та офлайн) за грандіозний приз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, геймери досить часто намагаються побити власні рекорди або пройти якийсь рівень швидше в таких іграх, як Candy Crush Saga, ми навряд чи побачимо найближчим часом кіберспортивні турніри з Candy Crush, адже ця гра не має ігрової бази або турнірних змагань. .

Різні кіберспортивні жанри

Поки Candy Crush не належить до кіберспорту, існує кілька основних кіберспортивних жанрів: змагання на онлайн-аренах у мультиплеєрі (MOBA), шутер від першої особи (FPS), стратегія в реальному часі (RTS), файтинги, карткові ігри онлайн та навіть спортивні ігри . Враховуючи, що навіть за назвами жанри дуже відрізняються, ви рідко зустрінете гравців, які на професійному рівні грають більше ніж одну гру.

Зазвичай кіберспортсмени спеціалізуються на конкретних іграх і навіть примудряються збудувати свою кар’єру, беручи участь у різних турнірах. Найкращі гравці навіть підписують контракти з кіберспортивними організаціями, стають професійними кіберспортсменами та репрезентують свої країни (і спонсорів) на майбутніх заходах.

Варто згадати, що навіть напівпрофесійні гравці, які не мають жодних контрактів із організаціями, теж заробляють собі на життя, граючи в улюблені ігри (наприклад, отримують донати на стримах). Проте, як і традиційні спортсмени, більшість кіберспортсменів отримують зарплату, яка дозволяє їм приділяти якнайбільше часу на вдосконалення своїх ігрових навичок.

Яка гра є найбільш масштабною у кіберспорті?

  1. League of Legends
  2. Counter-Strike: Global Offensive
  3. Dota 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.