Інше

Як правильно вибрати автошколу?

Share

Автошкола – важливий етап навчання для водія-початківця. Школа з поганими інструкторами може відбити не тільки бажання сідати за кермо, але й навіяти страх перед керуванням. Тому підходити до вибору автошколи треба розумно. А ми Вам рекомендуємо відвідати сайт
https://avtoshkola.dp.ua/instruktor-po-vozhdeniyu/ на якому Ви все взнаєте про якісну автошколу. Перш ніж укладати договір зі школою навчання, слід зробити:

1. Перевірити наявність ліцензії. 

Автошколи публікують їхні електронні копії у себе на веб-сайтах. Але для підстрахування краще пробити номер ліцензії у Зведеному реєстрі на сайті Рособрнагляду, тому що зараз будь-хто може підробити такий документ у фотошопі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Перевірити, чи є у школи висновок ДІБДР про відповідність навчально-методичної бази. 

Якщо ліцензії є практично у всіх автошкіл, останнього документа може і не бути. Не варто зв’язуватися з такою автошколою, тому що без неї іспит ДІБДР може не прийняти. Якщо висновок виставлений у відкритому доступі, то також бажано перевірити його справжність на сайті Державтоінспекції.

3. Ознайомитись із відгуками. 

Колишні учні зазвичай залишають відгуки на офіційному сайті та сторінках у соцмережах про автошколу. За ними легко скласти картину якості навчання. Але не варто забувати, що деякі недобросовісні школи можуть купувати чи підробляти відгуки. Тому як варіант можна зв’язатися з тими, хто їх залишив і розпитати про автошколу.

4. Подивитися статистику перших здач. 

На тому ж сайті Державтоінспекції виставляють документи з відсотковим показником перших здань теорії та міста у кожній автошколі. Чим більший відсоток перших решт, тим більша ймовірність, що в автошколі добре навчають новачків.

5. Вартість навчання. 

Надто низька ціна навчання у автошколи – чудовий показник того, що вона на чомусь економить. Наприклад, замість того щоб проводити теорію в режимі офлайн з викладачем, надає доступ до заздалегідь записаних уроків без розбору питань тестів теоретичного іспиту. Або ще гірше – проводить практичні заняття групами по 3-4 особи, де кожен катається за годину заняття по п’ятнадцять хвилин. Ви просто викинете гроші на вітер, шукайте автошколу із вартістю навчання за середньою ціною по місту.

6. Завітайте до пробного заняття. 

Збирати інформацію про автошколу цікаво, але краще побачити все на власні очі. Багато шкіл надають пробні заняття, дозволяючи оглянути навчальні кабінети та познайомитися з інструкторами. Останнє особливо важливе. Якщо вам не сподобалося пробне практичне заняття, зверніть увагу на іншу автошколу. Займатися з поганим інструктором собі дорожче, він принесе більше шкоди, ніж користі.

7. Близькість автошколи з будинком.

Багато новачків шкодують, що обрали автошколу насамперед через близькість до будинку, не оцінивши інших критеріїв. Але не варто вступати до автошколи, до якої їхати три години з пересадками.

І останнє: уважно прочитайте договір із школою. Особливу увагу зверніть на розподіл грошей на навчання та повернення оплати. Якщо вас влаштовують всі пункти, то укладайте і приступайте до навчання.

Удачі новачкам у навчанні!

Детальніше на сайті: https://avtoshkola.dp.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024