Для чого потрібен планшет і як його вибрати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проміжна «ланка» між смартфоном і комп’ютером — це планшет. Він може знадобитися для комфортної роботи, веселого відпочинку чи творчості. Наприклад, для перегляду фільмів під час подорожей в авто чи літаку доцільно обрати за посиланням https://www.moyo.ua/tablet_el_knigi/tablet/huawei/ недорогий і компактний планшет Хуавей. Його придбання точно не зашкодить сімейному бюджету.

Зручно писати програмні коди, працювати в бізнес-додатках, обробляти фото та завантажувати відео на сайти за допомогою потужних планшетів Microsoft. Вони створені для полегшення життя зайнятих користувачів.

Для роботи в текстових редакторах підходять гаджети, сумісні з зовнішньою клавіатурою. Чудовий варіант — доступний тут https://www.moyo.ua/tablet_el_knigi/tablet/samsung/ планшет Самсунг Galaxy Tab S7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також на планшеті можна втілювати в реальність оригінальні творчі ідеї: моделювати інтер’єр приміщень, малювати, створювати та редагувати музичні композиції. Ідеальні «помічники» для творчих особистостей є в асортименті бренду Apple. Це iPad Pro, iPad Air та класичний iPad.

Критерії вибору планшета

Для різних цілей потрібні різні планшети. Великі й компактні, ультратонкі та захищені, дорогі й бюджетні, надпотужні та з продуктивністю базового рівня — усі пристрої заслуговують уваги. Щоб вибрати хороший планшетний ПК для будь-якої мети, потрібно аналізувати технічні характеристики та особливості функціонування.

Розмір діагоналі

На великому екрані значно легше розгледіти дрібні деталі. Відповідно, для «ювелірної» роботи потрібен дисплей з діагоналлю понад 10 дюймів. Це зручний варіант:

  • для редагування фотознімків, перевірки креслень і макетів на наявність помилок;
  • а також для створення буклетів й читання книг.

Планшет з дисплеєм на 7-10 дюймів — чудове рішення для подорожей. Він компактний, тому ідеально підходить для ручної поклажі. Навіть якщо покласти такий гаджет у валізу, він навряд чи стане причиною надмірної ваги багажу.

Роздільна здатність

Найактуальнішими вважаються планшети з високою роздільною здатністю та щільністю пікселів. Вони значно безпечніші, оскільки майже не чинять шкідливого впливу на органи зору. Зображення на екранах таких планшетних ПК виглядає чіткішим, контрастнішим та яскравішим.

Операційна система

Від операційної системи залежать особливості функціонування планшетного ПК. Також існує неочевидний зв’язок між ціною гаджетів та встановленою на них операційкою.

  1. Найдешевше коштують планшети на базі операційної системи Android. Вони представлені на ринку багатьма відомими китайськими брендами. Такі моделі варто обирати тим користувачам, які не висувають конкретних вимог до програмної оболонки.
  2. Для власників гаджетів Apple (наприклад, смартфонів, ПК або розумних годинників) більше підходять планшети на базі IOS. Вони є частиною фірмової екосистеми.
  3. Віддані фанати продукції Microsoft надають перевагу тим пристроям, роботу яких забезпечує ОС Windows.

Процесор

Центральний процесор має бути потужним і актуальним. На показники продуктивності впливає кількість ядер. Мінімум для хорошого планшетного ПК — 4 ядра. Щоб оцінити максимальну потужність, варто купувати планшет з 6 або 8-ядерним чипом.

Кількість пам’яті

Чим більше файлів і додатків буде зберігатися на планшеті, тим більше пам’яті знадобиться. Для коректного запуску аплікацій та ігор необхідно щонайменше 3 Гігабайти оперативки.

Що стосується постійної пам’яті, її оптимальний об’єм стартує від 32 Гб. Обійтися без використання хмарних сховищ дозволяє збільшений вбудований накопичувач (наприклад, на 128 Гб).

Також при виборі має значення наявність або відсутність слота для сім-карти. Як показує практика, планшети без «сімки» також мають право на існування. Але для дзвінків, обміну СМС-повідомленнями та використання мобільного інтернету краще обирати моделі з підтримкою GSM-мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.