Новації щодо зменшення шкідливих викидів гібридних автомобілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гібридні автомобілі вважаються екологічними та економнішими, ніж звичайні, тому користуються попитом серед тих хто дбає про навколишній світ і бажає заощаджувати на паливі. Та недавно Green NCAP опублікувало результати останніх випробувань автомобілів щодо викидів в реальному світі, в тому числі і PHEV моделей: Toyota Prius, Kia Niro та Mitsubishi Outlander.

Дослідження показало, що гібриди пропонують не однакові екологічні переваги. За результатами тестів автівки отримали: 4.5 зірок для Toyota Prius, 3.5 – для Kia Niro, а найнижчі 2.0 судді віддали Mitsubishi Outlander, який виявився менш екологічним за деякі останні бензинові та дизельні моделі, що відповідають стандарту Євро 6.

Чому забагато шкідливих викидів?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Plug-in гібриди економлять CO2, вимикаючи двигун внутрішнього згоряння якомога частіше, натомість використовуючи електроенергію. Це призводить до довших робочих пауз ДВЗ, за яких діоксид вуглецю не виділяється. Однак, за таких фаз мотор охолоджується, і під час повторного запуску потік відпрацьованих газів спочатку є холодним і, ймовірно, надто холодним для обробки забруднюючих газів в каталізаторі.

 “Іншими словами, холодний старт насправді є правилом, особливо для ефективно-керованих гібридів. З точки зору скорочення викидів це є проблемою, оскільки найбільша частка викидів у циклі може генеруватися під час холодних стартів.” – Рольф Брюк, керівник відділу каталізаторів та фільтрів Vitesco Technologies.

Удосконалений каталізатор для гібридів 

Компанія Vitesco Technologie розробила нову модель електрично нагрівного каталізатора EMICAT з DC/DC конвертером, який можна застосовувати на гібридних автомобілях високої напруги. Він забезпечує найнижчий рівень викидів за реальної експлуатації. Наразі каталізатор вже використовується на автомобілях з водневим двигуном та м’яких гібридах.

Ця форма попередньої обробки відпрацьованих газів досі була недоступна для високовольтних гібридів, таких як plug-in гібриди, оскільки нагрівальний диск не може працювати безпосередньо від високовольтної системи при 200-450 В. Нещодавно розроблений DC/DC перетворювач тепер генерує низьку напругу та потужність для нагрівального диска від високої напруги системи приводу.

Компактний пристрій базується на найсучаснішій технології друкованих плат, а також на новітніх компонентах із малими розмірами, що забезпечує високий ступінь ефективності на 95%. Системне рішення, що складається з нагрівального диска та DC/DC конвертера, модернізує системи доочищення вихлопних газів для отримання ще більш суворих стандартів викидів у всьому світі в майбутньому. Ймовірний початок виробництва – 2023 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.