Президент України не планує розблокувати доступ до російських сайтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Президент України Володимир Зеленський планує продовжити заборону на російські популярні сайти, та соціальні мережі «Вконтакте» та «Одноклассники». Про це Укрінформу повідомило джерело в Офісі Президента.

Також в Офісі Президента зауважили, що має бути ухвалене рішення РНБО про продовження заборони російських соцмереж. Після чого глава держави підпише відповідний указ. Водночас в Офісі Президента не уточнили, коли саме відбудеться засідання Ради національної безпеки.

Указ Президента України щодо продовження санкцій проти російських соціальних мереж та інтернет-сервісів очікується сьогодні, 14 травня. Член фракції «Голос» Роман Лозинський 13 травня оголосив, що у Раді зібрали понад 150 підписів народних депутатів для проведення позачергового засідання Верховної Ради і ухвалення на ньому постанови щодо продовження санкцій проти російських соцмереж і сервісів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше, 10 квітня, Служба безпеки України внесла в РНБО пропозиції щодо продовження заборони російських соцмереж ще на три роки. За словами голови СБУ Івана Баканова, він ініціював подальшу заборону не лише мереж «Вконтакте» та «Одноклассники». А й також сервісів «Яндекс», Mail.ru, «Доктор Веб», «Касперский», 1С і «Парус».

У травні 2017 року минулий Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про запровадження 3-річних санкцій на російські соціальні мережі та сервіси «Яндекс», Mail.Ru Group, «Вконтакте» та «Одноклассники».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.