В додаток «Дія» додали ще один важливий документ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ми писали раніше, в державному додатку українських розробників «Дія» додали ще один важливий цифровий документ – автоцивілку. Зараз же для водіїв зареєстрованих  у застосунку «Дія» доступно цілий комплекс документів: посвідчення водія, технічний паспорт та автострахування.

Як буде реалізоване автострахуваня в додатку «Дія»?

Мобільний додаток робить запит за номером автомобіля в систему МТСБУ щодо наявності страховки. Якщо у вас дійсний страховий поліс, в меню техпаспорта в додатку «Дії» ви побачите рожевий рухомий рядок «страховий поліс дійсний». Якщо ні, то жовтий — «страховий поліс недійсний».

Автострахуваня відображатиметься тільки у власників авто. Ви також можете її перевірити з будь-якого смартфона, де встановлено мобільний застосунок. За допомогою QR-коду можна звірити документ з даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звертаємо увагу! Для відображення документу оновіть «Дію» до версії 1.7.2.

Архітектура «Дії» побудована таким чином, що на серверній частині не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. Додаток відображає їх, лише здійснюючи разовий запит. При цьому, інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах – використовується подвійне шифрування.

Юридична сила автоцивілки в смартфоні визначена у Постанові КМУ № 956 від 23.10.2019.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.