Apple спромоглася поставити рекорд по прибутку незважаючи на пандемію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple провела фінансовий звіт за перший квартал 2020 року. Компанія повідомила про збільшення виручки в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію в світі.

Виручка Apple за минулий квартал склала $ 58,3 млрд. Роком раніше цей показник становив $ 58 млрд. Чистий прибуток компанії незначно скоротився з $ 11,56 млрд до $ 11,25 млрд.

Глава Apple Тім Кук зізнався, що судячи з динаміки перших тижнів минулого кварталу компанія очікувала рекордні продажі і прибуток. Однак після епідеміологічної обстановки в світі, все змінилося, що призвело до зменшення попиту на пристрої і тимчасового закриття ряду магазинів Apple по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виручка Apple по продуктах

  • iPhone – $ 28,96 млрд ($ 31,05 млрд роком раніше)
  • iPad – $ 4,37 млрд ($ 4,87 млрд)
  • Mac – $ 5,35 млрд ($ 5,51 млрд)
  • Переносні пристрої та аксесуари – $ 6,28 млрд ($ 5,12 млрд)
  • Сервіси та послуги – $ 13,35 ($ 11,45 млрд)

Apple вдалося отримати підвищений прибуток за рахунок рекордної виручки від сервісів компанії. Крім цього, в минулому кварталі зафіксовано зростання продажів переносних пристроїв. Передбачається, що зростання пов’язане з випуском AirPods Pro в кінці минулого року.

Також в Apple підкреслили, що найсильніше виручка компанії в першому кварталі знизилася в Китаї – на 8%. При цьому, в Європі компанія, навпаки, зафіксувала зростання – на ті ж 8%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.