Лікар назвав спосіб зупинити поширення коронавірусу без вакцини

Лікар-епідеміолог, в інтерв’ю назвав спосіб зупинити поширення коронавірусу без вакцини. Так, за його словами, зробити це можна шляхом оснащення громадян інформацією про пандемію. Зокрема про її реальні масштаби і ризики.

В рамках бесіди лікар нагадав досвід країн, що зіткнулися з епідемією близькосхідного респіраторного синдрому в 2013 році, а також з атиповою пневмонією SARS, що виникла в 2002 році. Тоді, за словами лікаря, влада допустила помилку, не поінформувавши населення про масштаби захворювання, а також не закликавши їх дотримуватися домашнього режиму самоізоляції.

У той час як під час епідемії коронавірусу нового типу в Ухані були вжиті серйозні заходи, спрямовані на зупинення розповсюдження інфекції. Так, в зв’язку з тим, що люди дотримувалися режиму самоізоляції, місто практично перестало функціонувати. Крім того, в місті був встановлений контроль, а на порушників режиму, в свою чергу, могли накласти кримінальну відповідальність, що дозволило знизити число заражень. Фахівець зазначив, що для того, щоб зупинити поширення коронавірусу необхідно обмежити появу нових інфікованих. Для цього ж необхідно залишатися вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я