Померла перша госпіталізована з COVID-19 собака в Гонконзі

Померла перша госпіталізована з COVID-19 собака в Гонконзі. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

14 березня собаку відправили додому до господарів, а 16 березня шпіц загинув. При цьому господарі собаки не дозволяють робити розтин пса, щоб вчені могли дізнатися причину смерті собаки.

Пса госпіталізували після того, як в лікарню з коронавірусом потрапила 60-річна господиня собаки, тривалий час перебувала поруч з нею.

Зараз Всесвітня організація охорони здоров’я поки стверджує , що поки немає доказів, що домашні тварини можуть бути заражені коронавірусом. При цьому структура вірусів на слизовій собаки була дуже схожа на геном людського SARS-CoV-2, проте в організмі пса не було антитіл, які б реагували на присутність коронавірусу.

Зараз в 114 країнах світу налічується 198 тис. Випадків зараження цією інфекцією. 90% всіх випадків припадають на чотири країни – Китай, Іран, Італію та Іспанію при цьому в двох з них спостерігається значне зниження кількості хворих. Всього з кінця 2019 рокe від коронавирусної інфекції загинули 8 тис. осіб, вилікувалися – понад 82 тис. людей. В Україні зараз налічується 14 хворих коронавірусною інфекцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.