Названо слабке місце коронавірусу

Homas Peter / Reuters

Китайські вчені виявили новий шлях проникнення коронавірусу SARS-CoV-2 в клітини людського організму. За словами фахівців, відкриття механізму, який є слабким місцем вірусу, допоможе розробці ефективних ліків. Препринт з результатами наукової роботи опубліковано в репозиторії bioRxiv.

Фахівці з’ясували, що SARS-CoV-2 вторгається в клітини, зв’язуючись з CD147 – рецептором на поверхні клітин. Противірусні тести in vitro ( «в пробірці») показали, що меплазумаб – препарат на основі антитіл до CD147 – значно пригнічує проникнення вірусів в клітини. Вірус зв’язується з клітинами за допомогою власного білка SP, що було підтверджено методом іммуноелектронної мікроскопії.

Раніше представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Крістіан Ліндмайер порекомендувала приймати парацетамол, як засіб проти симптомів COVID-19. При цьому використання ібупрофену і перпаратів, що його містять для лікування інфекції може бути небезпечним.

За останніми даними, в усьому світі коронавірусів заразилися 182,4 тисячі осіб, понад 7,1 тисячі померли, а 79,4 тисячі вилікувалися. Спалах захворювання почався в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я