Коронавірус може бути небезпечний для гіпертоніків і діабетиків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Згідно висунутої вченими гіпотези, ліки, які приймають такі пацієнти, сприяють проникненню вірусу в клітини.

Стаття дослідників з Базельського університету (Швейцарія) і Університету Солуня (Греція) опублікована в журналі The Lancet Respiratory Medicine.

Йдеться про такі популярні класах лікарських препаратів, як інгібітори ангіотензинперетворюючого ферменту (інгібітори АПФ) і блокатори рецепторів ангіотензину II (БРА). Ці сучасні препарати для нормалізації артеріального тиску зазвичай призначають при гіпертонії, а також при цукровому діабеті 1-го і 2-го типу.

Висуваючи свою гіпотезу, вчені виходили з того факту, що ангіотензинперетворюючий фермент (АПФ), що виробляється клітинами епітелію легень, кишечника, нирок і кровоносних судин, допомагає коронавірусу прикріплятися до клітин і атакувати їх. Оскільки при прийомі цих препаратів – інгібіторів АПФ і БРА – рівень ангіотензинперетворюючого ферменту на поверхні клітин зростає, коронавірусу стає ще легше проникати в них і викликати важкі, загрозливі для життя ускладнення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це припущення, яке поки не має наукових доказів, вчені зробили на підставі аналізу результатів інших досліджень, присвячених пацієнтам з важкими формами вірусної пневмонії , викликаної новим коронавірусом. Найчастіше ці люди, багато з яких в результаті померли, також страждали від гіпертонії, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань і приймали відповідні ліки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.