Новини України та Світу

Медики спробують створити вакцину від Covid-19 з антитіл пацієнтів, що видужали

Share

Медики спробують створити вакцину від Covid-19 з антитіл пацієнтів, що видужали. Про це пише Science Alert з посиланням на вчених з Університету Джона Хопкінса.

Пасивна терапія антитілами з’явилася ще в 1890-х роках, і вона широко використовувалася протягом усього XX століття – під час лікування кору, поліомієліту, епідемічного паротиту та грипу.

Під час цього експерименту пацієнти з коронавірусом повинні здати спочатку кров під час хвороби, потім під час закінчення хвороби і після одужання. У цьому періоді у пацієнтів зазвичай в крові міститься велика кількість природних антитіл, що виробляються для боротьби з коронавірусом SARS-CoV-2.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правило, антитіла знаходяться в крові людини протягом місяця, а в деяких випадках навіть декількох років після зараження інфекцією. При цьому в подальшому такі антитіла можна штучним шляхом розмножувати в лабораторіях і створювати з них вакцини.

Вчені відзначають, що антитіла будуть працювати тільки в тому випадку, якщо буде офіційно доведено, що неможливо заразитися коронавирусною інфекцією Covid-19 повторно. Поки зафіксовані випадки повторного зараження коронавірусом в Китаї, однак ці дані багато вчених приписують недостатньо якісній системі тестування на вірус.

Нещодавно медики заявили, що змогли знайти перша згадку про новий коронавірус. Першим випадком зараження SARS-CoV-2 стала хвороба 55-річного жителя Китаю, про яку стало відомо 17 листопада 2019 року.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію коронавірусної інфекції Covid-19.

Зараз в 114 країнах світу налічується 169 тис. Випадків зараження цією інфекцією. 90% всіх випадків припадають на чотири країни – Китай, Південну Корею, Іран і Італію, при цьому в двох з них спостерігається значне зниження кількості хворих. Всього з кінця 2019 року від коронавірусної інфекції загинули 6 тис. людей, вилікувалися – понад 77 тис. людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024

    Експерти назвали зміни на які чекати у смартфонах

    Якщо сьогодні ми купуємо смартфон, то є ймовірність, що, поки ми донесемо його до дому,…

    29.04.2024

    Оновлення Samsung Galaxy S25 Ultra розчарує користувачів

    У тому числі це означає і те, що Samsung доведеться шукати інші способи продовжити час…

    29.04.2024

    Анонсовано оновлення класичного Nokia 3210

    Компанія HMD Global підтвердила вихід поновлення класичної моделі кнопкового телефону Nokia 3210. Свіжу версію пристрою…

    29.04.2024

    Названо смартфони Samsung які більше не оновлюватимуться – список

    Samsung позбавляє підтримки майже 50 моделей Galaxy Видання Gizmochina опублікувало список смартфонів, які не будуть…

    29.04.2024

    Названі головні нововведення та особливості iOS 18

    Аналітик Bloomberg Марк Гурман опублікував новий інсайдерський звіт, присвячений прошивці iOS 18, що готується до…

    29.04.2024