Медики спробують створити вакцину від Covid-19 з антитіл пацієнтів, що видужали

Медики спробують створити вакцину від Covid-19 з антитіл пацієнтів, що видужали. Про це пише Science Alert з посиланням на вчених з Університету Джона Хопкінса.

Пасивна терапія антитілами з’явилася ще в 1890-х роках, і вона широко використовувалася протягом усього XX століття – під час лікування кору, поліомієліту, епідемічного паротиту та грипу.

Під час цього експерименту пацієнти з коронавірусом повинні здати спочатку кров під час хвороби, потім під час закінчення хвороби і після одужання. У цьому періоді у пацієнтів зазвичай в крові міститься велика кількість природних антитіл, що виробляються для боротьби з коронавірусом SARS-CoV-2.

Як правило, антитіла знаходяться в крові людини протягом місяця, а в деяких випадках навіть декількох років після зараження інфекцією. При цьому в подальшому такі антитіла можна штучним шляхом розмножувати в лабораторіях і створювати з них вакцини.

Вчені відзначають, що антитіла будуть працювати тільки в тому випадку, якщо буде офіційно доведено, що неможливо заразитися коронавирусною інфекцією Covid-19 повторно. Поки зафіксовані випадки повторного зараження коронавірусом в Китаї, однак ці дані багато вчених приписують недостатньо якісній системі тестування на вірус.

Нещодавно медики заявили, що змогли знайти перша згадку про новий коронавірус. Першим випадком зараження SARS-CoV-2 стала хвороба 55-річного жителя Китаю, про яку стало відомо 17 листопада 2019 року.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію коронавірусної інфекції Covid-19.

Зараз в 114 країнах світу налічується 169 тис. Випадків зараження цією інфекцією. 90% всіх випадків припадають на чотири країни – Китай, Південну Корею, Іран і Італію, при цьому в двох з них спостерігається значне зниження кількості хворих. Всього з кінця 2019 року від коронавірусної інфекції загинули 6 тис. людей, вилікувалися – понад 77 тис. людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.