Віце-президент Huawei розповів, коли вийде Harmony OS – заміна Android

Керівництво китайської компанії говорить, що їх розробка буде не альтернативою Android, а операційною системою нового покоління.

Старший віце-президент Huawei Вінсент Панг в своєму недавньому інтерв’ю заявив, що в найближчі 6-9 місяців компанія випустить свою Harmony OS – операційну систему для смартфонів і інших гаджетів. Тим часом уряд США як і раніше не дозволяє китайським гігантові працювати з американськими компаніями на кшталт Google, і це сильно впливає на продажу.

Панг заявив: «Ми не можемо більше чекати, адже ви вже зіпсували один флагманський продукт».

Йдеться про нещодавно випущений смартфон Huawei Mate 30, який працює під управлінням Android, але не підтримує популярні Google-сервіси, включаючи магазин Google Play. Це пристрій вийшов досить суперечливим, і після цього багато користувачів задавалися питанням, чи зможе Huawei не втратити свої лідерські позиції на ринку через американських санкцій. Що ж, судячи з усього, у компанії є рішення.

Міністерство торгівлі США раніше включило Huawei в чорний список і заборонило виробнику вести справи з американськими компаніями, що не одержали на це дозволу уряду. Через це китайський технологічний гігант не може більше співпрацювати з розробниками з Google і встановлювати їх програмне забезпечення на свої смартфони, що сильно б’є по популярності виробника з Піднебесної на глобальному ринку. До речі, не так давно міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив, що незабаром американським компаніям знову буде видана ліцензія на співпрацю з Huawei. І на її отримання, за словами видання Bloomberg, вже подали заявку 260 підприємств.

«Harmony OS – це не заміна Android. Це нове покоління », – заявив Вінсент Панг.

Схоже, компанія серйозно готується до майбутнього без Google. Harmony OS нам представили ще в серпні, але тоді розробники заявляли, що вона стане системою для розумної електроніки на зразок телевізорів, годинників та іншого. Про смартфонах нам тоді нічого не сказали, але тепер ми можемо припускати, що Huawei представить дійсно масштабну систему, що сполучає всі їх влаштування між собою. Якщо компанія втілить свою задумку, це буде серйозний відповідь на Android і санкції американського уряду.

Як раніше повідомляло видання Financial Times, в минулому Huawei заявляла, що на розробку і випуск нової операційної системи для смартфонів у неї можуть піти роки. У серпні 2019 го старший віце-президент компанії заявляв, що розробка мобільного Harmony OS поки не планується, але якщо торгова війна зі Сполученими Штатами не закінчиться, то Huawei буде змушена вжити заходів. Що ж, мабуть, це вже відбувається.

До речі, незважаючи на триваючі напружені відносини США і Китаю, бізнес Huawei поступово процвітає. Виручка компанії за третій квартал виросла на 24,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а продажі смартфонів збільшилися на 26%. Проте, на європейському та американському ринках справи у виробника йдуть дійсно неважливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.