Засновник «Вікіпедії» запустив свою соцмережу

Вона буде конкурувати з Facebook і Twitter.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один із засновників «Вікіпедії» Джиммі Уйелс запустив соцмережу WT: Social, яка може стати конкурентом Facebook і Twitter, обходячись без реклами і абсурдних «клікбейтних» заголовків, пише unian.net .

Як повідомляє Financial Times, користувачі WT: Social можуть ділитися посиланнями на матеріали і обговорювати їх в стрічці новин, подібної стрічці Facebook. Тематика обговорень може бути практично будь-якою: від політики і технологій, до рок-музики і бджільництва. Для забезпечення нового продукту Уйелс хоче застосовувати бізнес-модель «Вікіпедії».

WT: Social буде покладатися на пожертвування невеликого числа користувачів, щоб обходитися без реклами. Саме рекламу Уйелс звинувачує в проблемах існуючих на сьогодні соцмереж, адже через неї в найбільш вигідному становищі опиняється неякісний контент. Якщо Facebook і Twitter просувають в топ стрічки публікації з найбільшим числом коментарів або лайків, то WT: Social буде публікувати перш за все свіже матеріали.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, в соцмережу можуть додати кнопку «upvote», яка дозволить користувачам рекомендувати якісний контент. Відзначається, що з моменту запуску в жовтні в WT: Social прийшли близько 50 тисяч користувачів. За словами Уйелса, пожертвування на користь нової соцмережі зробили більше 200 користувачів. Він озирається на приклад Netflix, Spotify і the New York Times, як на доказ того, що нове покоління користувачів готове платити за «вагомий» контент. «Це не буде дуже прибутково, але буде життєздатне», – зазначає Уйелс.

Ідеолог проекту вважає, що настав час для нового місця, вільного від «клікбейтної нісенітниці». «Люди ситі по горло всім цим мотлохом навколо … Новинні організації роблять все, що можуть в цій непростій середовищі, але насправді проблема полягає в поширенні [новин]», – уклав Уйелс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.