Новини України та Світу

Українців попередили про небезпечні програми в Google Play

Share
Час читання: < 1 хв.

Американська компанія з хмарної безпеки Zscaler опублікувала звіт , в якому йдеться про наявність безлічі вірусних програм у Google Play. Експерти нарахували щонайменше 200 утиліт, які перебувають у вільному доступі в магазині. Менш ніж за рік їх завантажили понад 8 мільйонів разів.

Експерти з інформаційної безпеки наголосили, що існує 7 ключових загроз для користувачів Android-пристроїв. Ось найпоширеніші з них:

Інфостилер – дозволяє зловмисникам перехоплювати SMS та отримувати їх вміст; Рекламне ПЗ – нав’язливі оголошення, які генерують прибуток для Adware-операторів;

У свою чергу Антон Нємкін, депутат Держдуми та член комітету з інформполітики, попередив росіян про небезпеку інфостилерів. За його словами, цей шкідник займається збиранням чутливої ​​інформації про користувачів: паролі, дані з офіційних документів, платіжна інформація і навіть особисті листування. Нємкін зазначає, що інфостилер є улюбленим інструментом у зловмисників, оскільки дозволяє непомітно у фоновому режимі збирати всі дані, що їх цікавлять. Жертва може й не здогадуватись, що її зламали.

Депутат також відреагував на розслідування Zscaler, повідомивши, що модерація Google Play просто не може обробити величезні обсяги контенту. Google не має відповідних ресурсів, що і призводить до появи зловредів. Нємкін розкрив і улюблену тактику зловмисників: спочатку вони завантажують у магазин «чистий» додаток, який успішно проходить усі перевірки, набирає аудиторію, а після утиліта доповнюється вірусною функціональністю.

Також представник влади нагадав співвітчизникам, що в Google Play можуть зустрічатися і фішингові версії раніше заблокованих програм. Щоб не нарватися на вірус та не втратити кошти, завантаживши, наприклад, підроблений онлайн-банкінг, депутат рекомендує завантажувати програми з вітчизняного магазину RuStore.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi оприлюднила список пристроїв, які отримають HyperOS 2.0

    Xiaomi оголосила про запуск HyperOS 2.0, заснованого на Android 14. Оновлення включає кілька цікавих функцій,…

    21.10.2024

    iPhone 17 Pro отримає 48-мегапіксельний телеоб’єктив

    iPhone 17 Pro буде оснащений 48-мегапіксельним телеоб'єктивом та 12 ГБ оперативної пам'яті. Напередодні виходу моделей…

    21.10.2024

    Усі моделі Galaxy S25 будуть тоншими та з оновленим дизайном

    Чутки та витоки про цю серію, яка має вийти вже в першому кварталі 2025 року,…

    21.10.2024

    Amazfit випустила спортивні TWS-навушники Up

    Гарнітура отримала конструкцію відкритого типу з шумопоглинанням та фітнес-функціями. Популярний виробник смарт-годин Amazfit випустив свої…

    21.10.2024

    Vodafone представив користувачам нову безкоштовну послугу

    Це нововведення значно спрощує використання мобільного зв'язку, оскільки користувачі можуть автоматизувати процес поповнення балансу. Що…

    21.10.2024

    Перед анонсом показали три версії OnePlus 13, які помітно відрізняються

    OnePlus нарешті підтвердила дату запуску OnePlus 13. Бренд проведе презентацію 31 жовтня, очікується, що він…

    21.10.2024