Новини України та Світу

Нове дослідження: комп’ютерні ігри сприяють розвитку інтелекту, витривалості та успіху

Share
Час читання: 2 хв.

Вчені із Західного університету в Канаді досліджували вплив комп’ютерних ігор на здоров’я та дійшли несподіваних висновків. З’ясувалося, що такі ігри є корисними для душевного здоров’я.

Що ще відомо

За словами професора Едріана Оуена, люди, які грають в одну і ту ж гру від 5 годин на тиждень або більше, когнітивно відповідають людям, які молодші за них на 13,7 роки і не грають. Ті, що грають рідше і в різні ігри, показують такі ж розумові здібності, як у людей, що повністю ігнорують геймінг молодше на 5,2 роки.

У дослідженні взяли участь близько тисячі людей віком від 18 до 87 років. Їм пропонувалося відповісти на питання про їх здоров’я, спосіб життя, рівень освіти та статус зайнятості, після чого вони проходили тестування з різних аспектів когнітивного розвитку.

Вчених здивувало, що відеоігри приносять користь мізкам, адже зазвичай вважається, що геймінг досить тупе заняття. Але ні, геймерам доводиться блискавично приймати рішення, вибираючи оптимальний варіант із кількох можливих, і брати на себе відповідальність за свої дії. Занурюючись у гру, вони відчувають величезний спектр емоцій, від вкрай негативних до вкрай позитивних, що сприяє викиду гормонів та тренуванню мозку до дій в екстремальних ситуаціях.

Вчені дійшли висновку, що комп’ютерні ігри добре розвивають розумову активність і уповільнюють старіння мозку. Їхнє дослідження також підтвердило те, наскільки важливо займатися спортом: ті, хто ведуть фізично активний спосіб життя, вдвічі рідше стикаються з депресивним станом і в півтора рази рідше страждають від підвищеної тривожності. Дослідники вважають, що для профілактики здоров’я слід чергувати різні види активності як ігри перед монітором або телевізором, так і спортивні заняття в тренажерному залі або на свіжому повітрі. Перше зміцнює розум, друге робить тіло витривалішим, а в поєднанні все це робить людину здоровою та щасливою.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy A36 у новому дизайні показали на рендерах

    Відомий інсайдер OneLeaks спільно з порталом GizNext опублікував перші якісні зображення майбутнього смартфона Samsung Galaxy…

    18.10.2024

    Bloomberg: ЄС розглядає можливість накладення штрафів на платформу X

    За інформацією Bloomberg , Європейський союз розглядає можливість накладення штрафів на платформу X, керовану Ілоном…

    18.10.2024

    Apple iPad mini 7 виявився слібнішим за торішній iPhone 15 Pro Max

    Нещодавно представлений iPad mini 7 з'явився у базі бенчмарку GeekBench 6, що дозволило оцінити його продуктивність. Новинку…

    18.10.2024

    FCC зобов’язує всіх виробників смартфонів забезпечити сумісність із слуховими апаратами

    Федеральна комісія зі зв'язку США (FCC) оголосила про нову вимогу, яка зобов'язує всіх виробників смартфонів…

    18.10.2024

    У мережі з’явилися бенчмарки iPad Mini 7

    Сьоме покоління iPad mini з'явилося на Geekbench, підтвердивши наявність 8 ГБ пам'яті та показавши, як…

    18.10.2024

    В Україні презентували дрон ZOOM як заміну DJI Mavic

    Здається, у нас з'являється цікава альтернатива популярним китайським дронам DJI Mavic. Українська компанія Frontline представила…

    18.10.2024