Новини України та Світу

Xiaomi розробила смарт-кільце з унікальною вставкою, мікрофоном і динаміком

Share
Час читання: 2 хв.

Розумне кільце – ідея цікава. Як показала практика Samsung, а зокрема їх Galaxy Ring, більшість функцій фітнес-браслету можна легко перемістити із зап’ястя на палець. Датчики, якими забезпечили гаджет, і за здоров’ям стежать, і смартфоном управляти дозволять, якщо водити пальцем по дисплею стало зовсім ліньки. Однак пристрій має один значний мінус – ваші пальці. Вони різні, а значить, і розмірник може не підійти. Над цією проблемою подумали дизайнери Xiaomi, і схоже вигадали, як догодити більшості користувачів і самим не розоритися на виробництві.

Що відомо про новинку

Відповідно до знайдених документів, Xiaomi запатентувала технологію кільця, яке саме підлаштовується під розмір власника. Швидше за все, робиться це в такий спосіб – на внутрішній стороні розташовані кілька еластичних валиків, які буквально притискаються до пальця. Щоб шкіра не потіла, між ними залишили відстань для вентиляції. Таким чином, пристрій можна надіти на будь-який палець руки і не переживати, що він не підійде.

Крім того, патент Xiaomi вказує на сумісність кільця з модулями Bluetooth, Wi-Fi, а також мобільними мережами 2G, 3G, 4G LTE та 5G. Серед перелічених датчиків відзначені: чіп NFC, внутрішня пам’ять, датчики освітленості, прискорення, температури, магнітний датчик і гіроскоп. У документі також описується наявність сенсорної зони для керування та динаміка з мікрофоном для дзвінків.

Однак наявність патенту ще не означає, що пристрій неминуче надійде у продаж. Багато винаходів так і залишаються ідеями на папері або чекають, поки їх розробка стане доцільною для компаній.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    YouTube запроваджує мітку «Знято на камеру» для протидії контенту, створеному ШІ

    YouTube вводить нову позначку "Знято на камеру", щоб відрізняти оригінальний контент від згенерованого штучним інтелектом.…

    17.10.2024

    Інженери встановили новий рекорд швидкості бездротової передачі даних

    Нові покоління телефонних мереж можуть значно перевершувати існуючі завдяки інноваційній технології, яка дозволяє передавати кілька…

    17.10.2024

    Інсайдер показав захисне скло для всіх моделей Galaxy S25

    Відомий інсайдер Ice Universe опублікував на своїй сторінці в Twitter фото із захисним склом для…

    17.10.2024

    Google, Tesla, Apple, Meta та Amazon активно інвестують у розробку ШІ

    Google, Tesla, Apple, Meta та Amazon активно інвестують у розробку штучного інтелекту (ШІ), поділяючись на…

    17.10.2024

    У роботі сервісів Apple стався масштабний збій

    Деякі користувачі зазнали труднощів із завантаженням програм з App Store. За даними РБК, у роботі…

    16.10.2024

    Apple прискорила роботу над гнучким iPhone

    За інформацією з різних джерел, виглядає так, що Apple нарешті зрушила з місця в розробці…

    16.10.2024