Новини України та Світу

Інженери встановили новий рекорд швидкості бездротової передачі даних

Share
Час читання: < 1 хв.

Нові покоління телефонних мереж можуть значно перевершувати існуючі завдяки інноваційній технології, яка дозволяє передавати кілька потоків даних у широкому частотному діапазоні.

Що ще відомо

Команда фахівців із Лондона встановила новий світовий рекорд у галузі бездротового зв’язку, досягнувши швидкості 938 Гбіт/с у діапазоні частот від 5 до 150 ГГц. Це у 9380 разів швидше, ніж середня швидкість мережі 5G у Великій Британії, яка становить 100 Мбіт/с.

У своєму досягненні вони використовували радіо і оптичні технології, що дозволило їм передавати дані на неймовірно високих частотах. Ці нові методи сприятимуть задоволенню зростаючої потреби у швидкій та надійній передачі даних, створюючи надшвидкісні та надійні мережі.

Доктор Чжісін Лю, співробітник UCL, зазначив, що це рішення дозволить подолати існуючі обмеження між пристроями та інтернетом.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: 5G
  • Останні записи

    Чим і як протирати смартфон, щоб не пошкодити екран та корпус

    На поверхні смартфонів можуть накопичуватись небезпечні бактерії. Чому потрібно дезінфікувати телефон? Смартфон є найбруднішим технічним…

    17.10.2024

    iPhone наступного року може отримати несподівану нову кнопку

    Це може здатися смішним, але, схоже, найбільші апаратні оновлення для iPhone стосуються кнопок. Після додавання…

    17.10.2024

    7 функцій, без яких не варто обирати роутер

    Маршрутизатор, безумовно, найважливіша частина мережі Wi-Fi. Якщо ви думаєте про покупку нового пристрою, зверніть увагу…

    17.10.2024

    Samsung показала відео розпакування Galaxy Ring через три місяці після анонсу

    Компанія Samsung почала тизерити своє перше смарт-кільце Galaxy Ring ще на початку року на презентації…

    17.10.2024

    Чому штучний інтелект у телефоні не гарантує безпеку

    Останніми роками штучний інтелект (AI) став невід'ємною частиною наших смартфонів. AI допомагає покращити фотографії, прискорює…

    17.10.2024

    Honor анонсувала смартфони X60 та X60 Pro

    Honor представила два нові смартфони. У лінійку входять дві моделі: базова X60 та покращена X60…

    17.10.2024